Griekenland 44% goedkoper - Gran Canaria voor € 97

Vakantie zwemflamingo7-7-20. Nu het toerisme langzaam weer op gang komt, is de strijd om de vakantiegangers volop bezig. De prijzen liggen een stuk lager dan vorig jaar. Volop aantrekkelijke aanbiedingen.

 

 

Waar boodschappen duurder zijn geworden en je in diverse branches coronatoeslagen moet betalen, ziet reiswebsite TravelHunter dat vakanties juist een stuk goedkoper zijn dan vorig jaar. Op 1 juli is het reisadvies voor meer landen naar “geel” aangepast en lijkt het erop dat reisorganisaties gestart zijn met stuntprijzen voor pakketreizen. TravelHunter haalt iedere dag meerdere keren de beste deals binnen van alle grote reisorganisaties in Nederland en vergelijkt de prijzen voor deze zomer met die van vorig jaar.
Vakantie zwemflamingo

Los van kassakortingen, die er elk jaar wel zijn, liggen de prijzen voor sommige bestemmingen ook echt een stuk lager. Er zijn vooral goede aanbiedingen voor Griekenland en Spanje. De prijs van de beste deal die dit jaar al gespot is voor Spanje, is maar liefst 29 procent lager dan de beste deal van vorig jaar. Voor Griekenland ligt deze daling zelfs op 44 procent.

Afgelopen week spotte TravelHunter een deal voor 6 dagen naar Gran Canaria voor maar 97 euro, met vertrek net voor de zomervakantie. In de zomervakantie zelf kon je voor 151 euro 8 dagen naar dit Spaanse eiland of je kon een reis naar Lesbos boeken voor 129 euro. Zelfs het populaire Griekse eiland Zakynthos was maar 169 euro per persoon. Dit zijn buitengewone prijzen die je normaal gesproken in mei en juni ziet, maar niet in de zomervakantie.
TUI Zakynthos Paliokaliva Village
Strijd om vakantiegangers
Alannah Paans, eigenaar van TravelHunter, verwacht dat er de komende tijd meer van zulke deals komen en denkt dat de lage prijzen vooral komen doordat het aantal boekingen nog te langzaam stijgt. “Daarnaast hebben touroperators en hotels heel wat goed te maken, dus elke boeking is welkom. Ik merk dat veel Nederlanders graag op vakantie willen, maar nog wel een beetje afwachtend zijn”, aldus Paans. “Aan de andere kant liggen prijzen voor een vakantie in Nederland vaak nog hoger dan voor pakketreizen naar het buitenland. De bizarre aanbiedingen, en natuurlijk ook positieve ervaringen van andere reizigers, kunnen een laatste duwtje in de rug zijn om toch naar het buitenland te reizen.”