Jaguar Land Rover opnieuw sponsor Invictus Games

Jaguar LR Invictus Games 20 NL deur9-12-19. Jaguar Land Rover is in 2020 opnieuw partner van de Invictus Games, die van 9 t/m 16 mei 2020 in Den Haag worden gehouden. Zaterdag 30 november is het Nederlandse Invictus-team gepresenteerd.

 

Jaguar Land Rover is al sinds de eerste Invictus Games in 2014 partner van het sportevenement. De Invictus Games helpen mentaal of fysiek gewonde en zieke (oud-)militairen bij hun herstel en revalidatie. Bij het grote publiek willen ze meer awareness kweken voor hun situatie. Ze willen het nut en de noodzaak van het sporten en het open zijn over aandoeningen onder de aandacht brengen. In Nederland is Jaguar Land Rover sponsor van het Nederlandse team dat aan de Invictus Games deelneemt.
Jaguar LR Invictus Games 20 NL team

Chef d’Équipe majoor Nils Berghout presenteerde het Nederlandse Invictus-team op De Basis in Doorn. Het Nederlandse team bestaat uit 32 (voormalig) militairen.
Jaguar LR Invictus Games 20 NL honden

Prof Dr Ralf Speth, Jaguar Land Rover Chief Executive Officer: “We are delighted to continue as Presenting Partner for 2020. The competitors will be among the first people in the world to drive the new Defender when they compete in the Jaguar Land Rover Driving Challenge in The Hague.”

Jaguar LR Invictus Games 20 NL deurMarc Bienemann, Managing Director van Jaguar Land Rover Benelux: “Het is een eer dat de Invictus Games Foundation Nederland heeft gekozen voor de terugkeer naar Europa. Dit wereldwijde evenement gebruikt de kracht van sport om het leven van mensen weer een positieve wending te geven. Iedereen bij Jaguar Land Rover Nederland doet er alles aan om de deelnemers en de organisatoren te ondersteunen, terwijl we aftellen naar mei 2020.”

De Invictus Games zijn in 2014 in het leven geroepen op initiatief van de Britse Prins Harry, die tevens beschermheer is. De landenteams nemen het tegen elkaar op in diverse sportwedstrijden. De deelnemers halen het beste uit zichzelf, maar inspireren ook anderen of raken zelf geïnspireerd door lotgenoten uit de hele wereld.