Kampeer en Caravan Jaarbeurs stoere belevenis

Kampeer Jaarbeurs 17 tent7-10-18. Kampeerders zijn steeds meer op zoek naar avontuur. Daarom krijgt de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2018 deze keer een stoer image met daktenten, noppenbanden en 4x4 campers.

 

 

Smalle bergweggetjes, snelstromende rivieren, machtige bergtoppen: geen mooiere omgeving voor een overnachting in de natuur. De ruige roadtrip lijkt in opmars. Tenminste: als je naar het segment 'stoer kamperen' kijkt, op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Eitjes bakken boven het kampvuur? Let's do it!
Kampeer Jaarbeurs 17 vouwwagen

Tenttrailers met noppenbanden, daktenten voor op je auto en robuuste 4x4-campers waarmee je zelfs de steilste hellingen overwint: je ziet ze op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs (10 t/m 14 oktober, Utrecht), naast de nieuwste 2019-modellen caravans, campers en vouwwagens.
Kampeer Jaarbeurs 17 campers

Noppenbanden
Het blijft een niche binnen het kampeeraanbod, maar steeds meer merken richten zich op avontuurlijk ingestelde kampeerders. Met offroaders bijvoorbeeld: vouwwagens van merken als Holtkamper, Campwerk en OUTREX, die met aluminium traanplaat, stoere terreinbanden en robuust tentdoek lijken te zijn gebouwd voor maandenlange expeditietochten. Maar ook merken als Campooz en Alpenkreuzer hebben offroad-achtige vouwwagenmodellen die perfect achter de wat stoerdere personenauto's en SUV’s passen.
Kampeer Jaarbeurs 17 tent

Daktenten
Een andere ontwikkeling zijn de daktenten, die met een imperiaal op het autodak worden bevestigd. Ze zijn afkomstig uit de 4x4-wereld, maar steeds vaker ook te zien op de normale personenauto's en SUV's. Een daktent - met daarin standaard een matras - past op bijna iedere personenauto en je zet 'm binnen een paar minuten op. Met een daktent van bijvoorbeeld Dare to be Different, Ocean Cross en opjeautoslapen.nl hou je zeeën van bagageruimte over in je auto en tover je je personenauto om in een camper. En: met geen enkele andere tent is de sterrenhemel zo dichtbij...
Kampeer Jaarbeurs 17 caravan bovenkamer

Het toppunt van avontuur vind je natuurlijk in de vierwielaangedreven camper die je zelfs op de meest afgelegen plekken brengt. Veel fabrikanten gebruiken daar de Mercedes Sprinter voor. Voorbeelden zijn de ML-T van Hymer of de stoere 'overlanders' waarmee je in een rechte streep van Rotterdam naar Kaapstad kunt rijden, van de Nederlandse camperbouwer Bliss Mobil. HYMERCAR heeft ook een 4x4-variant buscamper: de populaire Grand Canyon S.