TUI Fair Travel levert €2.380.172 op voor goede doelen

30-12-22. TUI introduceerde in 2021 Fair Travel reizen in Nederland en in België. Een pakketreis waarmee de reiziger samen met TUI bijdraagt aan een eerlijke vakantie met positieve impact.
TUI-Fair-Travel-22-ABC-eilanden-22-EV-laden.jpg

Met een Fair Travel reis steunen we de lokale bevolking en economie, verblijft de reiziger in een hotel met een eco-label en dragen we bij aan de verduurzaming van mobiliteit. Er is een groot bedrag bijeengebracht in het vakantieseizoen van winter 2021/22 en zomer 2022. In deze laatste maand van het jaar een rapportage van het bedrag en waar het aan besteed wordt;

De opbrengst wordt vooral ingezet ter ondersteuning van lokale bevolking en economie en wordt geïnvesteerd in lokale projecten die mens en natuur ten goede komen. Met Fair Travel geniet de reiziger van de vakantie, maar draagt tegelijkertijd bij aan welzijn en welvaart op de vakantiebestemmingen.

595.043 Fair Travel reizigers en €2.380.172 bijeengebracht
In de afgelopen winter en zomer boekten 595.043 reizigers een Fair Travel vakantie. In elke reissom van een Fair Travel vakantie zit een bijdrage van €2,- per persoon ingecalculeerd en TUI verdubbelt die bijdrage. Dit levert een bedrag op van €2.380.172,-. Een fors bedrag waarvan de helft naar TUI Care Foundation gaat, naar projecten die de lokale gemeenschap, economie en het dierenwelzijn op vakantiebestemmingen steunen. Een grote cheque werd afgelopen week aangeboden namens de TUI reisorganisatie. Er is een grote variëteit aan projecten, van opleidingen tot recycling, bescherming van dieren tot behoud van lokale wijnbouw. Lees er meer over op https://www.tuicarefoundation.com/nl 

Laadstations voor elektrische auto’s Curaçao, Aruba en Bonaire
De andere helft van het bedrag wordt geïnvesteerd in verduurzaming van mobiliteit, bij voorkeur in hele concrete projecten, die ten goede komen aan bestemmingen en schonere manieren van vervoer. Vakantievervoer gaat niet alleen over vliegtuigen, maar ook over elektrische transferbussen ter plaatse, treinreizen, autovakanties met een elektrische auto en ook autoverhuur in die categorie.
Een substantieel deel van het bedrag gaat geïnvesteerd worden in het duurzamer maken van het autovervoer op de ABC-eilanden. Curaçao, Aruba en Bonaire zijn belangrijke bestemmingen voor TUI, de reisorganisatie brengt er vele reizigers. TUI wil dat het toerisme van toegevoegde waarde blijft voor de eilanden en de lokale bevolking. Niet alleen in economisch opzicht voor lokale ondernemers en als sector die zorgt voor werkgelegenheid, maar ook door het in de toekomst voor iedereen aantrekkelijk te houden. Daarom is het duurzamer maken van reizen belangrijk. In Nederland een dagelijks onderwerp van gesprek, ook in het Caraïbische deel van het Koninkrijk inmiddels een veel besproken onderwerp. Nu investeren in verduurzaming is noodzaak. Elektrische auto’s dragen bij aan het verminderen van schadelijke uitstoot. Op dit moment zijn er nog nauwelijks elektrische auto’s op de ABC-eilanden, wat grotendeels veroorzaakt wordt door het feit dat er nauwelijks oplaadpunten zijn.
TUI-Fair-Travel-22-ABC-eilanden-22-EV-laadpaal.jpg
Daarom investeren TUI Nederland en TUI België in laadpalen op deze mooie bestemmingen. In samenwerking met het lokale bedrijf Dynaf, zullen vanaf komend voorjaar 55 laadpalen geplaatst worden, 30 op Curaçao, 15 op Aruba en 10 op Bonaire. Ze komen te staan op diverse plaatsen, zowel bij hotels als bij ‘logische’ locaties als een supermarkt en de populaire toeristische hotspots. Ook worden er enkele oplaadpalen met een zogenaamde ‘solar carport’ geplaatst op plaatsen waar de elektriciteit niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld bij verder weg gelegen stranden. Gisteren werd de eerste TUI laadpaal symbolisch in gebruik genomen op Curaçao door general manager TUI Nederland Arjan Kers, in het bijzijn van de Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper en de Minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje. 

Arjan Kers, General Manager TUI Nederland: “Voor het toerisme van de toekomst is het van belang nu al te investeren in initiatieven die verduurzaming ondersteunen. Er lopen ook al projecten op Curaçao samen met TUI Care Foundation zoals de verwerking van plastic afval met Green Phenix. Maar met deze grote investering in het plaatsen van laadpalen, willen we direct bijdragen aan groener vervoer. Wij hebben de eerste stap gezet, nu zijn de autoverhuurders en autoverkopers aan zet om te zorgen dat het elektrische wagenpark uitgebreid wordt.”