Koen in Dakar - boek over 12 deelnames aan Dakar Rally

17-12-22. Exclusieve foto's en verhalen van de zanger van Clouseau over 12 edities van de zwaarste woestijnrally ter wereld.
Boek-Koen_in_Dakar-22-opmerking.jpg

Veel mensen kennen Koen Wauters als de zanger van de populaire Vlaamse band Clouseau. Maar Koen heeft ook een hele andere kant: die van de rallyrijder. In 1996 nam hij voor het eerst deel aan Dakar, de zwaarste woestijnrally ter wereld. Twee keer keek hij de dood in de ogen. Voor het eerst schreef hij zijn ervaringen en anekdotes op, gecombineerd met exclusief fotomateriaal. Ver weg van alle showbizz, luisterend naar de roep van de woestijn.
Boek-Koen_in_Dakar-22-cover.jpg

Tussen 1996 en 2012 nam Koen 12 keer deel aan de Dakar. Slechts 2 keer moest hij opgeven, in zijn ogen nog altijd 2 keer te veel: “Ik ben niet zo goed in verliezen. Alles wat ik doe, probeer ik zo goed mogelijk te doen. Of het nu een concert, een relatie of een race is, als ik aan iets begin, doe ik er alles voor om het te laten lukken. Daar ga ik extreem ver in.”
 
Boek-Koen_in_Dakar-22-portret.jpg  Verraderlijke duinen, over de kop gaan, beschietingen en een overlijden, het kon Koen allemaal niet tegenhouden. Tot zijn kinderen opgroeiden en hij zijn passie de rug toekeerde. In Koen in Dakar vertelt hij hoe een simpele foto hem in de racewereld trok. Dit is het verhaal van een man die tot rust komt wanneer de adrenaline piekt, een man die intens geniet van het broederschap dat tijdens zo’n intense weken ontstaat. Want de Dakar is een avontuur dat hij beleeft met het hele team van Feryn Dakar Sport. “Als je echt wilt weten hoe iemand in elkaar zit, kan ik je maar één ding aanraden: rijd eens een Dakar met hem. Tegen het einde ken je elkaar door en door.”
 
Dakar Rally 2023
Eind december start de 45e editie van de Dakar Rally. Deze keer in Saoedi-Arabië maar helaas zonder Koen en zijn team. Geheel onverwachts zijn de wagens afgekeurd, vlak voor de deelname. "We hebben onlangs een startverbod voor de Dakar 2023 gekregen. Ik ben er kapot van, maar onze geschiedenis pakt niemand ons af”, aldus Koen Wauters.
 
Koen in Dakar - Koen Wauters, Diederd Esseldeurs & Pascal Feryn
ISBN 978-94-6337-315-9 - 216 blz. - Prijs: 24,50 euro