Mazda6 20th Anniversary Edition vernieuwd jubileummodel

10-12-22. Mazda kondigt vol trots aan dat het zijn Mazda6 een update heeft gegeven.
Mazda6-MY-23-sedan-lv.jpg

De update omvat de lancering van de speciale Mazda6 20th Anniversary Edition ter ere van de twintigste verjaardag van de Mazda6 (1). Daarnaast bestaan de updates uit verbeterde rijprestaties, toevoeging van rijhulpfuncties en gemaksfuncties aan de modellenreeks, alsmede een bijgewerkte Homura- en Takumi-uitvoering. Als onderdeel van de productupdate wordt ook de modellenreeks vernieuwd.
Mazda6-MY-23-sedan-20th-anniversary.jpg
Sinds de eerste generatie Mazda6 in mei 2002 in Japan op de markt kwam, heeft deze auto het rijplezier van Mazda volledig belichaamd. De Mazda6 heeft in de afgelopen twintig jaar twee uitgebreide updates ondergaan, waarbij rijplezier altijd voorop stond.
Mazda6-MY-23-wagon-lv.jpg
Mazda6 20th Anniversary Edition
Ter ere van de twintigste verjaardag van de Mazda6 introduceert Mazda de Mazda6 20th Anniversary Edition, om de waardering van het bedrijf voor trouwe Mazda-klanten tot uitdrukking te brengen. Het uitstekende vakmanschap en het stijlvolle design roepen een waardige aanwezigheid en verfijnde rijprestaties op die in de loop van de 20-jarige geschiedenis van het model gestaag zijn geëvolueerd. Het hoogtepunt is een unieke uitvoering met een verfijnd en elegant interieur.
Deze limited edition beschikt over een Tan nappalederen interieur in combinatie met de exclusieve carrosseriekleur Artisan Red. Deze optionele carrosseriekleur is de vierde nieuwe kleur die wordt geproduceerd met Mazda's eigen laktechnologie Takuminuri2. Artisan Red straalt een premium waarde uit door het evenwicht tussen transparantie en een verfijnde, maar intense diepte. De andere Takuminuri carrosseriekleur Rhodium White is standaard op de Mazda6 20th Anniversary Edition.
Mazda6-MY-23-sedan-dashboard.jpg
Vernieuwde Homura-uitvoering
De vernieuwde Homura3 is een verdere evolutie van deze populaire uitvoering, die eind 2020 werd gelanceerd. De Homura voegt nog meer verfijning toe aan het exterieurdesign met zwart verchroomde signature wings voor en achter, accenten in de voorbumper, buitenspiegelkappen en 19-inch lichtmetalen velgen in black metallic. Ook de dakrails4 op de Sportbreak-versie is zwart gespoten.
De Mazda6 2023 voegt naast de Homura nog een nieuwe versie toe, die vooral het design en het vakmanschap toont in haar uitvoering: de ‘Takumi’ special editon. De Takumi is uitgerust met chrome-accenten aan het exterieur en een van de hoogste kwaliteit stoelen met nappaleder, echt Japans Sen-hout en een luxe afwerking in suède en aluminium. De zwarte nappalederen stoelen geven een extra luxe ervaring en zijn afgewerkt met een zilver stiksel. De luxe LED-interieur verlichting, zwarte hemelbekleding en hoogwaardige afwerking op het dashboard maken deze auto een waar design-statement.
Mazda6-MY-23-sedan-lzij.jpg
De Mazda6 20th Anniversary Edition, Takumi en Homura zijn standaard rijk uitgerust met een krachtige Skyactiv-G 2,5 liter benzinemotor.
Mazda6-MY-23-sedan-la.jpg
Voortdurende evolutie van techniek
Alle modellen beschikken over vernieuwingen van de motorgestuurde stuurbekrachtiging, waardoor de respons bij gemiddelde en hoge snelheden wordt verbeterd en het rijplezier voor de bestuurder verder toeneemt. De rijhulpfunctie ‘Cruising & Traffic Support’5 is daarnaast nieuw bij de Mazda6. De functies ‘headway control’ en ‘steering assist’ helpen de vermoeidheid van de bestuurder te verminderen tijdens files of op andere momenten. Apple CarPlay6 en Android Auto7 zijn bovendien standaard op alle uitvoeringen. De draadloze connectiviteit voor Apple CarPlay is beschikbaar vanaf het middelste uitrustingsniveau en de draadloze Qi-oplader bij het hoogste uitrustingsniveau.
Mazda6-MY-23-wagon-la.jpg
De line-up en prijzen voor de vernieuwde Mazda6 worden op een later moment bekend gemaakt.