De innovatieve techniek zorgt er niet alleen voor dat de inzittenden het sneller warm hebben, hij draagt ook bij aan het energieverbruik van de auto. Als eerste model van Lexus dat ontwikkeld is op een speciaal platform voor batterij-elektrische auto’s, beschikt de nieuwe Lexus RZ volop over innovatieve technologieën. Zelfs op het gebied van verwarming hebben de ontwerpers en technici van Lexus gekeken naar de nieuwste mogelijkheden.
Lexus-RZ-22-lv.jpg

Infraroodstraling
In tegenstelling tot traditionele convectieverwarming, die de lucht verwarmt, gebruiken twee panelen voor in het interieur van de RZ infraroodstraling om alleen de vaste objecten in hun gezichtsveld te verwarmen. Dit verwarmt de bestuurder en voorpassagier sneller dan conventionele klimaatbeheersingssystemen. De stralingsverwarming verbruikt ook ongeveer 8% minder energie door alleen warmte af te geven waar dat nodig is, waardoor de belasting van het airconditioningsysteem wordt verminderd en de actieradius van het voertuig wordt behouden.
Lexus-RZ-22-dash.jpg

Omotenashi
Deze innovatie is een goed voorbeeld van hoe de ontwerpers van Lexus omotenashi, de uitzonderlijke Japanse gastvrijheid, hoog in het vaandel hebben staan. Gastvrijheid betekent in dit geval dat de inzittenden voorin de RZ op koude dagen als het ware een warme deken om hun benen krijgen. Dit wordt bereikt door de twee warmtestralers op kniehoogte achter de onderste instrumenten- en stuurkolompanelen te verbergen. Als de bestuurder of passagier fysiek contact maakt met het paneel, daalt de temperatuur automatisch tot 43 °C om ongemak te voorkomen. 

Aanvullende warmte
De stralingsverwarming van de RZ is een aanvulling op de standaard interieurverwarming, die bij het gebruik van stralingswarmte wat minder hard hoeft te werken, en is een aanvulling op de stoelverwarming en het verwarmde stuurwiel. Het is geïntegreerd in Lexus Climate Concierge, het multi-zone klimaatregelsysteem dat automatisch de verwarmings- en koelsystemen van het interieur, de stoelen en het stuur aanpast om te allen tijde een optimaal thermisch comfort te garanderen voor alle inzittenden.
Lexus-RZ-22-la.jpg

President Line
Stralingsverwarming is standaard op de Lexus RZ 450e President Line, het topmodel van de Lexus RZ. Standaard beschikt de President Line over de meest uitgebreide uitrusting, waaronder onder meer 20 inch velgen, een Mark Levinson geluidsinstallatie, een Head-up Display, Ultra Suede stoelbekleding, stoelverwarming voor en achter, stoelventilatie voor, stuurwielverwarming en Intelligent Parking Assist.