“ De nieuwe Ösa AP is schoon, duurzaam, flexibel en gebouwd om snel en gemakkelijk vervoer zowel off-road als in steden te bieden, en laat duidelijk onze missie zien om te inspireren en bij te dragen aan het versnellen van de reis naar een emissievrije samenleving, waarbij opwinding en verantwoordelijkheid worden gecombineerd. ”, zegt Stefan Ytterborn, oprichter en CEO van Cake. "Onze elektrische motorfietsen ondersteunen meerdere uitdagingen op het gebied van transport en hebben bewezen een winnaar te zijn in gebieden met gevoelige omgevingen en een onzekere toevoer van traditionele brandstof."

Het anti-stroperij-initiatief
In nauwe samenwerking met het Southern African Wildlife College hebben de ingenieurs van Cake de Electric Bush Bike ontwikkeld. Het resultaat was een stille, speciaal gebouwde elektrische offroad-motorfiets waarmee rangers stropers kunnen benaderen zonder te worden opgemerkt, en die de weg vrijmaakt voor efficiëntere patrouilles tegen stropers in de regio. Traditionele motoren met verbrandingsmotor vereisen dure, onhandige en niet-duurzame leveringen van brandstof om de ranger-teams te ondersteunen terwijl ze diep in de Afrikaanse bush werken. Die leveringen, door dieselvrachtwagens en zelfs helikopters, drijven de kosten van patrouilles tegen stropers verder op en veroorzaken nog meer vervuiling in die gevoelige gebieden. Met de elektrische fietsen van Cake voor anti-stroperij zijn rangers uitgerust met mobiele elektriciteitscentrales en zonnepanelen om de fietsen op te laden met hernieuwbare energie van de zon.
Cake-EBB-22-anti-stropers.jpg

De Electric Bush Bike serie
Kalk AP – de outback patrouille: De Kalk AP was de eerste fiets in de anti-stroperij line-up. Deze lichtgewicht en duurzame offroad-machine is ontworpen met alleen hoogwaardige componenten en is ontworpen als de snelste en meest efficiënte tool voor missies op afstand in uitdagende omgevingen. Tot nu toe was de Kalk AP alleen te koop in een speciale liefdadigheidsbundel, waarbij de koper één fiets krijgt en een andere fiets naar Afrika wordt gestuurd om het anti-stroperij-initiatief te versterken.

Ösa AP – de off-grid transporter: De Ösa, Cake's krachtige werkbank en sleepwagen op twee wielen die is gebouwd om zware en omvangrijke ladingen te vervoeren, is nu verkrijgbaar in een AP-versie en is de nieuwste toevoeging aan Cake's Anti-Poaching-serie. Dankzij zijn wendbaarheid, enorme sleepprestaties, laadmogelijkheden en lange levensduur, is de Ösa AP geoptimaliseerd om de efficiëntie te verhogen, de bedrijfskosten te verlagen en alle benodigde apparatuur mee te nemen.
Cake-EBB-22-buddy.jpg

Beïnvloed door de werkbank, bouwt het Ösa-ontwerp voort op een balk die zich van voren naar achteren onder de zitting uitstrekt. Dit maakt een modulair, zeer flexibel, opklemsysteem mogelijk dat als de ruggengraat van de fiets dient. Gebruikers kunnen manden, tassen, gereedschap en meer bevestigen om meer dan duizend verschillende mogelijke configuraties te creëren. De fiets werkt ook op een krachtige batterij met meerdere stopcontacten, wat betekent dat de Ösa ook dienst doet als krachtcentrale op twee wielen, waardoor de rijder volledig onafhankelijk kan zijn, off-the-grid.

Ösa AP is verkrijgbaar in twee vermogensopties: Ösa Flex AP gelijk aan een 50cc-bromfiets en Ösa+ AP, gelijk aan een 125cc-motorfiets. Beide modellen zijn straatlegaal in de VS en Europa.

Electric Bush Bike-kleding: Naast de fietsen lanceert Cake een speciale collectie kleding en merchandise waarmee je direct kunt bijdragen aan de inspanningen van het Southern African Wildlife College tegen stroperij.

Prijzen
Kalk AP, USD 11.500
Ösa Flex AP, USD 8.500
Ösa+ AP, USD 10.000

Elke bestelling van Cake AP-fietsen en Cake Electric Bush Bike-kleding ondersteunt het Southern African Wildlife College en versterkt zijn inspanningen tegen stroperij. Drie procent van de opbrengst van elke aankoop gaat rechtstreeks naar het college.