De Pinza is het resultaat van een vijfjarig wereldwijd onderzoek en ontwikkelingsprogramma en is ontworpen als de beste off-road-band van Vredestein ooit, en biedt tegelijkertijd superieure grip, tractie, rolweerstand en verfijning op de weg. Het resultaat is de beste balans tussen on- en off-road-prestaties van alle all-terrain-banden op de markt. 

De Pinza is uitermate geschikt voor 4x4's, pick-ups en SUV's (Sports Utility Vehicles) die off-road rijden. De Pinza is vanaf augustus voor klanten beschikbaar in 24 maten. Later volgen meer maten.

Vredestein-Pinza-22-lopvlak.jpg  Het profiel van de Pinza heeft een opvallend zigzagpatroon met vier groeven en lamellen met volledige diepte en verbindingsbruggen die uitstekende grip bieden op alle oppervlakken, inclusief modder, zand, ijs en sneeuw, en tegelijkertijd het geluid op de weg minimaliseren. Een robuuste schouder met drie profielen heeft agressieve 'gripranden' voor een betere grip op losse ondergronden en in het profiel zijn gedraaide 'steenuitwerpers' in de groef geïntegreerd om vuil te verwijderen.

De nieuwe Pinza is voorzien van een drie-ply triplex karkas voor meer duurzaamheid. Het unieke wangontwerp benadrukt het agressieve profiel voor de robuuste uitstraling die past bij een band in deze categorie en zorgt bovendien voor een betere bescherming tegen stenen en in sporen.

De Pinza is niet alleen ontworpen voor de beste off-road-prestaties, maar ook voor een hoge mate van grip en verfijning op de weg. Multipitchtechnologie en brede profielblokken helpen het geluid te minimaliseren en de stuurprecisie te maximaliseren. Het gebruik van een polymeerverbinding van de vijfde generatie en diepe lamellen zorgen voor uitstekende grip onder alle omstandigheden.

De Pinza heeft de certificering '3 Peak Mountain Snow Flake' behaald, wat zijn all-weather-kenmerken benadrukt. Hiermee onderscheidt hij zich verder van veel andere producten in het all-terrain-segment en het betekent bovendien dat hij superieure grip en tractie biedt op sneeuw en ijs.

De nieuwe band is ontworpen en ontwikkeld door de interne R&D-afdeling van Apollo Tyres in Nederland, waarbij uitgebreid gebruik is gemaakt van gesimuleerde en realistische analyses om een optimale balans tussen prestatiekenmerken te bereiken. De Vredestein Pinza is het resultaat van het meest ambitieuze productspecifieke R&D-project in de 113-jarige geschiedenis van het merk en is getest onder alle soorten uitdagende weersomstandigheden, zowel on- als off-road, in Noord-Amerika, Finland, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten.

De band werd in 2021 in de VS geïntroduceerd en werd al snel een van de meest gewaardeerde producten in het concurrerende all-terrain-segment. Het is een van de slechts vier all-terrain-banden die worden aanbevolen door het gerenommeerde onafhankelijke testbureau Consumer Reports.

De Pinza wordt aangeboden in twee versies: 'P' en 'LT'. Het agressievere 'LT'-bandenprofiel is geschikt voor werkvoertuigen die voornamelijk worden gebruikt op veeleisender off-road-terrein. De 'P'-variant heeft een meer op de weg gericht ontwerp, waardoor hij ideaal is voor personenauto's. Beide uitvoeringen leveren uitstekende prestaties off-road, waardoor gebruikers zich het hele jaar door veilig en zeker kunnen voelen op alle ondergronden.

"Naast de nieuwe ontwerpen en materialen hebben we onze ervaring op de markt voor allseason-banden gebruikt om de perfecte balans te bieden tussen robuustheid tijdens het off-road rijden en verfijning voor op de weg", aldus Daniele Lorenzetti, Chief Technology Officer bij Apollo Tyres Europe. "Uitgebreide AI-ondersteunde analyse en testen in de praktijk in meerdere regio's en klimaten hebben ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam geholpen om de Pinza een unieke balans te geven tussen on- en off-road-kenmerken."

Ga voor meer informatie over Vredestein-producten naar https://www.vredestein.nl/car-suv-tyres/