Het eerste volledig elektrisch aangedreven RS-model van ŠKODA is nu te bestellen bij de Nederlandse ŠKODA-dealers en is er vanaf € 58.990*. Hij krijgt een zeer sportieve uitstraling en dankzij het systeemvermogen van 220 kW (299 pk) en vierwielaandrijving via twee elektromotoren op de voor- en achteras zijn de prestaties van hoog niveau. Het digitale interieur biedt veel luxe, comfort én sportiviteit. En dat in combinatie met veel ruimte en gebruiksgemak. De ENYAQ COUPÉ RS iV wordt in april op de Nederlandse markt verwacht.

Het dak is hét designitem van de ENYAQ COUPÉ RS iV. Het is grotendeels van donker getint glas en loopt op elegante wijze naar achteren af. Mede daardoor is de auto zelfs nog gestroomlijnder dan de ENYAQ iV SUV. Daarbij is de vijfdeurs coupé een echte RS. Hij dankt zijn unieke uitstraling onder andere aan de Crystal Face, een grille met transparante spijlen die door 131 LED’s én een opvallende horizontale LED-lichtstrip wordt verlicht. Ook de standaard full-LED Matrix koplampunits zijn designitems op zich. Natuurlijk zijn er ook de typische RS-accenten. Zo heeft de ENYAQ COUPÉ RS iV een verlaagd onderstel en diverse carrosserie-elementen zijn uitgevoerd in zwart. De diffuser achter en de 20 inch lichtmetalen velgen ‘Taurus’ (21 inch ‘Vision’ optioneel) ronden de sportieve look af. De RS iV is als enige model in de nieuwe ENYAQ COUPÉ-range leverbaar in de opvallende kleur Mamba Green.
Skoda-ENYAQ-Coupe-RS-iV-22-lzij.jpg
Power, gebruiksgemak en uithoudingsvermogen
Dankzij twee elektromotoren op de voor- en achteras is de ENYAQ COUPÉ RS iV vierwielaangedreven. Het systeemvermogen bedraagt liefst 220 kW (299 pk) en het maximale koppel 460 Nm. De acceleratie van 0-100 km/u vergt slechts 6,5 seconden, terwijl de topsnelheid is begrensd op 180 km/u. Met deze krachtige aandrijflijn is de ENYAQ COUPÉ RS iV geschikt om aanhangers met een gewicht van maximaal 1.200 kg te trekken.

Het 82 kWh accupakket verleent het sportieve model een actieradius van 505 kilometer**. Dankzij de 135kW-snellaadmogelijkheid is het accupakket in circa 36 minuten van 10-80% te laden.

Ruim, digitaal, luxe, sportief
Het interieur van de ENYAQ COUPÉ RS iV is in alles vooruitstrevend. Er is plaats voor vijf personen en de bagageruimte heeft een inhoud van 570 liter. De Digital Cockpit (5,3 inch) en een groot (13 inch) centraal geplaatst infotainment touchscreen zijn standaard. Smartphones zijn eenvoudig te koppelen en dankzij de eSIM is de auto altijd online. Het RS Lounge interieur is eveneens standaard. Dat betekent: bekleding in stof/alcantara, stiksels in lime, zwarte hemelbekleding en LED-interieurverlichting. De bestuurder is volledig in control dankzij het multifunctionele 3-spaaks sportstuur met paddles voor energieterugwinning en Driving Mode Select, dat keuze biedt uit vijf rijprogramma’s: van Eco via Sport tot ‘Personal’. Voor maximale veiligheid zijn ESC, Lane Assist en het e-Call systeem standaard. De achteruitrijcamera en parkeersensoren voor en achter maken parkeren eenvoudig, terwijl het interieurklimaat altijd optimaal is dankzij de 2-zone airconditioning. Om de uitrusting verder naar eigen wens in te vullen zijn er Klimaat-, Comfort Stoel-, Parking- en Assistentie Plus-pakketten en diverse individuele opties.
Skoda-ENYAQ-Coupe-RS-iV-22-dash.jpg

Nu te bestellen inclusief tot en met 7 jaar onderhoud
De nieuwe ENYAQ COUPÉ iV is inmiddels tot in detail naar eigen wens samen te stellen in de configurator op ŠKODA.nl. Hij is leverbaar vanaf € 58.990* en wordt standaard geleverd inclusief tot en met 7 jaar onderhoud. Tevens ontvangen alle kopers van een RS iV - en ook van de overige ENYAQ iV-modellen - sinds begin dit jaar bij aanschaf van hun nieuwe auto een gratis rijtraining, om nóg meer uit de elektrische prestaties van hun ENYAQ iV te halen.
Skoda-ENYAQ-Coupe-RS-iV-22-ra.jpg