Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Nuna 8 bij opening eerste Singularity University Europa

Nuna8 dag3 lzij31-5-16. Koningin Maxima en de wereldkampioen zonneracen zijn bij de opening van de eerste Singularity University van Europa.

 

 

Donderdag 2 juni opent de eerste Singularity University (SU) van Europa haar deuren op Strijp-S te Eindhoven. Niemand minder dan koningin Maxima komt de eerste vestiging van het prestigieuze kennisinstituut buiten de Verenigde Staten openen. De SU Netherlands zal zich voornamelijk richten op het oplossen van problemen rondom water, voedsel, gezondheid en mobiliteit. Sectoren waarin Nederlandse wetenschappers voorop lopen. Het Nuon Solar Team van de TU Delft, dat met de ontwikkeling van zonneracewagen Nuna een bijdrage levert aan slimme mobiliteit, is erbij.

Nuna8 dag1 actie

Met hun auto van de toekomst richten de studenten van het Nuon Solar Team zich op het stap voor stap ontwikkelen van nieuwe technieken in de mobiliteitssector. Zo werden zij afgelopen oktober dankzij het toepassen van 3D-printing voor de zevende keer wereldkampioen in Australië met hun zonnewagen Nuna. De innovaties waar het team dit jaar aan werkt, zullen worden getest in Zuid-Afrika tijdens de Sasol Solar Challenge. In een meer dan 2000 km lang parcours van Pretoria naar Kaapstad moet het Nuon Solar Team niet alleen bergpassen, maar ook het alledaagse Zuid-Afrikaanse verkeer overwinnen.

Voor de opening van de SU Netherlands op 2 juni nemen de teamleden een eerdere versie van de zonneauto mee. Het doel van de studenten van de TU Delft hangt nauw samen met dat van de SU. “Wij hopen met onze zonneauto Nuna technieken te ontwikkelen die groen vervoer voor iedereen weer een stukje dichterbij brengen,’ aldus teamleider Sjoerd Stevens van het Nuon Solar Team. De zonneauto is tot eind december dit jaar te bezichtigen bij de SU Netherlands.

Ondanks de naam doet vermoeden, is de Singularity University geen echte unversiteit, maar een kennisinstituut dat zich bezighoudt met het oplossen van wat het zelf heeft verklaard tot wereldproblemen. Het budget van de SU Netherlands is 3 miljoen euro. Met dat geld wil het instituut onder andere een bakermat vormen voor technische start-ups, niet alleen in Eindhoven maar ook in de steden Amsterdam, Rotterdam Nijmegen en Delft. Wereldwijd wil de organisatie meer dan een miljard mensen bereiken met haar visie.
Zaterdag 4 juni is de Singularity University – met de zonnewagen Nuna – van 14:00 – 18:00 geopend voor publiek. De toegang is gratis.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens