Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Daimler-management gaat elektrisch rijden

Mercedes Benz elektrisch gamma17-2-16. Het management van Daimler geeft het goede voorbeeld door over te stappen op elektrisch rijden.

 

 

Een nieuwe mijlpaal op weg naar emissievrij rijden: managers van Daimler stappen over op elektrisch aangedreven dienstauto's. Bovendien investeert het concern nog eens 30 miljoen euro in de uitbreiding van de oplaadmogelijkheden op veel locaties van de onderneming. Hiervan profiteren ook de medewerkers die gebruik maken van het groeiend aanbod aan auto's met alternatieve aandrijving.

Mercedes Benz elektrisch gamma

De regeling geldt voor het hoger management van het concern en richt zich op plug-in hybrids. Daimler AG beschouwt deze technologie als sleutel tot emissievrij rijden en breidt het programma onverminderd uit met plug-in hybrid auto's. De S 500 e als Limousine, de C 350 e als Limousine, Estate en verlengde versie, de GLE 500 e 4MATIC, de GLC 350 e 4MATIC en de nieuwe E 350 e Limousine zijn al op de markt gebracht.

Sinds april 2015 nemen al diverse managers met de volledig elektrisch aangedreven B 250 e deel aan een pilotproject in Stuttgart en omgeving. Zij zijn bijzonder te spreken over het gebruik van deze auto in de dagelijkse praktijk, vooral het geluidloze 'cruisen' en de indrukwekkende sportiviteit van de elektrische aandrijving spreken hen aan.

30 miljoen euro voor uitbreiding van de oplaadmogelijkheden

De overgrote meerderheid van de bestuurders van elektrovoertuigen laadt de auto op wanneer die voor langere tijd stilstaat, meestal 's nachts of onder werktijd. Dat is gemakkelijk en levert tijdwinst op omdat de rit naar een tankstation dan achterwege kan blijven. Daimler heeft deze trend al vroeg onderkend en alleen al in Stuttgart en omgeving 556 oplaadpunten voor zijn medewerkers geïnstalleerd. Daarmee vervult de onderneming een voortrekkersrol en nu gaat zij zelfs nog een stap verder door in de komende maanden de infrastructuur voor het opladen op diverse bedrijfslocaties verder uit te breiden. In totaal is hier een investeringsbedrag van 30 miljoen euro mee gemoeid.

Mercedes Benz elektrisch laden

Interessante aanbiedingen voor het personeel

Alle medewerkers van Daimler AG kunnen profiteren van het steeds groeiende e-Mobility-aanbod aan volledig elektrisch aangedreven auto's tegen aantrekkelijke condities. Het omvat de smart fortwo electric drive en de B 250 e, de GLE 500 e en de C 350 e. Met het onderzoeksproject 'charge@work'; werd in oktober 2013 een begin gemaakt met het aanbieden van elektrovoertuigen voor zakelijk en privégebruik door het personeel en het opzetten van een eigen infrastructuur voor het opladen. Uit het wagenpark van het concern kunnen personeelsleden sindsdien op de bedrijfslocaties Möhringen, Untertürkheim en Sindelfingen voor een weekend, een week of een maand een smart fortwo electric drive huren. De afstand die de medewerkers in de eerste anderhalf jaar hebben afgelegd, komt overeen met 40 keer een reis om de wereld.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens