Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Renault-Nissan 175.000 schone kilometers tijdens klimaattop

Renault Nissan klimaattop16-12-15. De elektrische vloot van Renault-Nissan legt 175.000 emissievrije kilometers af tijdens de klimaattop in Parijs.

 

 

De elektrische shuttleservice die de Alliantie Renault-Nissan tijdens de COP21 in Parijs inzette, heeft 175.000 kilometer afgelegd zonder uitstoot van CO2 en zonder een druppel brandstof te verbruiken. De vloot van 200 voertuigen vervoerde 8000 onderhandelaars en journalisten tijdens de jaarlijkse klimaattop van de Verenigde Naties. Omgerekend zijn zo al rijdend 182 vaten ruwe olie bespaard en 18 ton CO2.

Renault Nissan logo

De Alliantie Renault-Nissan was officiële shuttlepartner voor de COP21 die werd gehouden van 30 november tot en met 11 december 2015. Het was de grootste vloot volledig elektrisch aangedreven voertuigen die ooit is ingezet voor het vervoer tijdens een internationale conferentie.
Tijdens COP21 werd tevens de Declaratie van Parijs over elektrische mobiliteit aangekondigd die als doel heeft het aantal elektrische auto’s en infrastructuur te verhogen. De Alliantie Renault-Nissan heeft dit akkoord mede getekend. Hierin staat dat de transportsector in lijn moet worden gehouden met de klimaatdoelstellingen van COP21.

Renault Nissan klimaattop

De EV’s hebben meer dan 3.300 transfers verzorgd en in totaal zo’n 8000 afgevaardigden getransporteerd tussen de hotels en de vergaderlocatie bij Bourget, ten noorden van Parijs. De Renault ZOE, de Nissan LEAF en de Nissan e-NV200 met zeven zitplaatsen zijn ingezet voor de shuttleservice, die een aanvulling vormde op het openbaar vervoer. Medewerkers van Renault en Nissan zaten als vrijwillig chauffeur achter het stuur en zetten zich tevens in als ambassadeur voor elektrische mobiliteit. Het was tevens voor het eerst dat de Verenigde Naties gebruikmaakte van een honderd procent elektrisch aangedreven shuttledienst voor een klimaattop.

Snellaadstations beschikbaar voor openbaar gebruik

Om de service mogelijk te maken, heeft de Alliantie Renault-Nissan ook een netwerk van negentig (snel)laadpunten op strategische plekken ingericht. Energiemaatschappij EDF leverde de stroom die zoveel mogelijk afkomstig was uit duurzame energiebronnen en bronnen met een lage CO2-uitstoot. De resterende uitstoot is gecompenseerd via een compensatieprogramma van de Verenigde Naties.

Renault Nissan COP21 ZOE LEAF

Dertien van de 27 snelladers en semi-snelladers blijven beschikbaar voor openbaar gebruik. Dat zijn er onder meer twee snelladers bij de luchthaven Charles de Gaulle, twee langs de Parijse Périphérique en een bij de luchthaven Orly. Via een snellader kan een lege batterij in circa dertig minuten voor tachtig procent worden opgeladen.

De Alliantie Renault-Nissan is wereldwijd marktleider met de verkoop van emissievrije voertuigen en goed voor de helft van alle elektrische auto’s die momenteel op de weg rijden. Samen hebben Renault en Nissan meer dan 280.000 elektrische auto’s verkocht sinds de introductie van de eerste in serie geproduceerde EV in 2010, de Nissan LEAF.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens