"Het is de ambitie van Lucid Motors om de elektrische auto beter te maken en daarmee de hele industrie vooruit te helpen om de adoptie van duurzame mobiliteit te versnellen. Het doel van de de ontwikkeling van 's werelds meest geavanceerde elektrische auto is om de hele mensheid te laten profiteren van duurzaam, emissievrij vervoer en ook om nieuwe klanten te laten kennis maken met de wereld van elektrische wagens", aldus Peter Rawlinson, CEO en CTO, Lucid Motors. "Door te laten zien welke technologische vooruitgang er mogelijk is en de prestaties van elektrische voertuigen naar een ongekend niveau te tillen, hebben we met de Lucid Air een voorbeeldauto voor de hele industrie gecreëerd.”
Lucid Air 20 rv

Enkele belangrijke kenmerken van de Lucid Air:
Met Lucid's exclusieve Space Concept-filosofie biedt Lucid Air een full-size luxeklasse interieur met behoud van een wendbare, sportieve sedan-voetafdruk. Het Lucid Space Concept speelt in op de miniaturisatie van Lucid's in eigen beheer ontwikkelde EV-aandrijving om de binnenruimte van het interieur te optimaliseren. Het concept staat centraal in de architectuur van het Lucid Electric Advanced Platform (LEAP) waarop de Lucid Air, en de komende Lucid voertuigen, zullen worden gebouwd.
Met maximaal 1.080 pk beschikbaar zorgt de Lucid Air voor recordbrekende prestaties en bereik. De Lucid Air kan maar liefst 832 kilometer rijden op een volle accu. Dit is het grootste bereik dat een elektrische auto tot nu toe heeft behaald.
Ook de oplaadsnelheid van de Lucid Air is is opmerkelijk. Als de Lucid Air aan een (DC) snellader wordt gekoppeld, kan de accu een laadsnelheid bereiken tot maar liefst 32 kilometer per minuut. In de praktijk komt dit erop neer dat de auto ongeveer 480 kilometer kan rijden na 20 minuten laden.
Lucid Air 20 dash

De meest aërodynamische luxeauto ter wereld:
De Lucid Air is 's werelds meest aero-efficiente luxeauto, met tests die zijn uitgevoerd waarbij een luchtweerstandcoëfficiënt van 0,21 is geverifieerd.
Het geavanceerde driver-assistance-systeem (ADAS) van de Lucid Air, Lucid DreamDrive, is een eersteklas platform dat het meest uitgebreide sensorpakket op de markt combineert met een geavanceerd Driver Monitoring System (DMS), allemaal standaard op de Lucid Air Dream Edition. Het is het eerste systeem in zijn soort dat 32 sensoren biedt.
Ook de verlichtingstechnologie is revolutionair. De koplampen van Lucid Air zijn een Micro Lens Array systeem dat bestaat uit letterlijk duizenden "lichtkanalen". Digitaal sturen van de lichtrichting is mogelijk door het digitaal schakelen van lichtkanalen in verschillende richtingen, wat een revolutie betekent voor het zicht en de veiligheid.
Alexa Voice Natively is geïntegreerd in de Lucid Air. Dit stelt de bestuurder en passagiers in staat om onderweg gebruik te maken van de volledige Alexa-ervaring.
Lucid Air 20 lv boven

Beschikbaarheid van de Lucid Air
De Lucid Air zal in eerste instantie beschikbaar zijn in Noord-Amerika, aangeboden in vier modelreeksen:

De Air, het startpunt voor de line-up, beschikbaar in 2022 en beginnend onder de $80.000 dollar.
Het goed uitgeruste Air Touring model, beschikbaar eind 2021, van $95.000 dollar.
De volledig uitgeruste Air Grand Touring, beschikbaar medio 2021, vanaf $139.000 dollar.
De all-inclusive, limited-volume Air Dream Edition, beschikbaar voorjaar 2021, bij $169.000 dollar.
Lucid Air 20 ra

De beschikbaarheid de prijsstelling en de verdere details van de auto’s in Europa worden op een later tijdstip bekendgemaakt. Nederlanders kunnen de Lucid Air al wel reserveren.