Met het festival German Summer Cities geeft het Duits Verkeersbureau bezoekers alvast een spetterend voorproefje van de Duitse zomer. Tijdens dit festival staat de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord drie dagen lang in het teken van bruisende Duitse steden als Berlijn, Hamburg, Keulen en München. Met een gevarieerd programma bestaande uit o.a. arthouse films, jazzmuziek, een pop-up event in het kader van 100 jaar Bauhaus, bier, wijn en specialiteiten uit de Duitse keuken beleven bezoekers Duitsland van vrijdag 14 juni t/m zondag 16 juni op z’n zonnigst!
German Summer Cities 19 flyer
German Summer Cities biedt een programma vol culturele, culinaire en muzikale hoogtepunten. Bezoekers kunnen hier alvast volop van de bruisende sfeer in de Duitse steden genieten. Zo is er op vrijdag een proeverij met heerlijke Duitse wijnen uit de verschillende wijnregio’s. Zaterdag krijgen bierliefhebbers de unieke gelegenheid om met deskundig advies van de enige driesterrenbiersommelier ter wereld diverse soorten Duits speciaalbier te proeven. Ook zijn er het hele weekend in het restaurant van de Tolhuistuin allerlei Duitse specialiteiten verkrijgbaar. 

Programma
Vrijdagavond is er in de tuin een openluchtvertoning van de film ‘Werk ohne Autor’. Dit historische drama van de regisseur van 'Das Leben der Anderen' vertelt het verhaal van een jonge kunstenaar die vanuit de DDR naar de West-Duitse stad Düsseldorf vlucht.
De Nederlands-Duitse theatersensatie Sven Ratzke zorgt zaterdagavond met zijn show ‘For One Night Only’ voor een flinke dosis entertainment. Zondagmiddag is het podium voor Elegant Elephant, een jong  jazzseptet met leden uit zowel Duitsland, het Verenigd Koninkrijk als Nederland, oftewel Three Nations Under One Groove.
Ook staat zondagmiddag in het teken van het 100-jarig jubileum van het Bauhaus. Deze revolutionaire architectuur-, kunst- en designstroming ontstond een eeuw geleden in de Duitse stad Weimar. In de IJzaal van de Tolhuistuin is onder meer een gratis vertoning van de film ‘Lotte am Bauhaus’ te zien.
Bauhaus Weimar Van de Velde Bau muurversieringen
Inspiratie voor zomerse stedentrips
Tijdens German Summer Cities kunnen bezoekers inspiratie opdoen voor een zomerse stedentrip. In het Travel Café kan iedereen zowel de topbestemmingen als de mooiste Geheimtipps in Duitsland ontdekken. Zo wordt Dresden ook wel het ‘Florence aan de Elbe’ genoemd, vind je dichtbij huis verrassende steden in Noordrijn-Westfalen, ervaar je de oorsprong van de moderne architectuur in het klassieke Weimar (Thüringen) en biedt Autostadt in Wolfsburg plezier voor het hele gezin. Michaela Klare, directeur Duits Verkeersbureau (DZT): “Met German Summer Cities willen we iedereen inspireren om deze zomer voor een korte vakantie in een van de bruisende Duitse steden te kiezen!”.

German Summer Cities-festival 
Vrijdag 14 t/m zondag 16 juni 2019 Tolhuistuin, Amsterdam-Noord.
Meer informatie vind je op: www.germany.travel/summer