Doorgaans rijdt een Trail motor vaker over de weg dan off-road. Daarom heeft Michelin haar aanbod Trail banden uitgebreid met de MICHELIN Anakee Adventure, die is gemaakt voor 80% weggebruik en 20% off-road rijden. Deze nieuwe band is geschikt voor de meeste categorieën Trail motoren en is sinds januari in de verkoop. Hij beschikt over belangrijke voordelen om - op een van de meest dynamische, concurrerende en innovatieve markten - de verschillende behoeften te kunnen vervullen. Michelin Anakee Adventure 19 BibVeeleisende motorrijders, die waarde hechten aan de esthetiek van hun motor, worden aangetrokken door de avontuurlijke uitstraling van deze band. Hij biedt hen bovendien alle prestaties die ze op de weg mogen verwachten, alsmede de mogelijkheid om zo nu en dan off-road te gaan. De MICHELIN Anakee Adventure nodigt uit tot avonturen en reizen; ook bij Spartaanse omstandigheden in het terrein. Michelin voldoet heel gericht aan de eisen die worden gesteld door gebruikers van motoren zoals de Honda Africa Twin, BMW GS, Yamaha Super Ténéré, Suzuki V Strom, KTM Adventure, Triumph Tiger of Moto Guzzi V85TT. Michelin Anakee Adventure 19 matenDaarbij heeft Michelin rekening gehouden met alle gebruiksomstandigheden en verwachtingen: woon-werkverkeer, pleziertochten in het weekend, verharde wegen, en incidenteel off-road. Voor al deze verschillende mogelijkheden, ontwikkelde Michelin een nieuwe band met rubber compounds, een opbouw, technologieën en een profiel die allemaal bijdragen aan superieure grip op droog en nat wegdek, wendbaarheid, stabiliteit (met name bij hoge snelheden) en comfort. Voor het eerst zijn in een MICHELIN Trail band technologieën toegepast die voorheen enkel waren voorbehouden aan radiale banden voor gebruik op de weg: de MICHELIN 2CT en MICHELIN 2CT+ technologie.Deze nieuw band staat centraal in het rijke aanbod Trail banden, waar ook de MICHELIN Road 5 Trail (100 % weggebruik) en de MICHELIN Anakee Wild (50 % weggebruik en 50 % off-road) deel van uitmaken. Met de nieuwe MICHELIN Anakee Adventure wil de Groep een steeds gerichter antwoord bieden op de behoeften van alle motorrijders.Michelin Anakee Adventure 19 voor

Nieuw…
De MICHELIN Anakee Adventure is gemaakt met nieuwe elastomeren, nieuwe formules, nieuwe technologieën en een nieuw loopvlakprofiel zodat hij nog meer grip heeft op droge en natte ondergrond zonder enige concessie te doen aan levensduur of wendbaarheid. 

MICHELIN 2CT en MICHELIN 2CT+, unieke technologieën voor Trail banden 
Deze technologieën werden in 2005, bij de MICHELIN Power Race radiaalband, geïntroduceerd en waren tot nu toe uitsluitend voorbehouden aan banden die alleen op verharde wegen worden gebruikt.

Nu zijn ze voor het eerst toegepast bij een Trail band: de MICHELIN 2CT technologie bij de voorband en de MICHELIN 2CT+ technologie bij de achterband.

Met behulp van de 2CT technologie, zijn voor het centrale deel van het loopvlak en voor de schouders twee verschillende 100 % silica rubber compounds gecombineerd. Die zorgen ervoor dat de band te allen tijde, en met name op natte ondergrond, een uitstekende grip behoudt zonder iets in te leveren op droge ondergrond en zonder concessies te doen aan de levensduur.

Dankzij de MICHELIN 2CT+ technologie vormt de rubber compound op het centrale deel van het loopvlak een rigide onderlaag. Die loopt, naar weerszijden toe, door onder de rubber compound voor de schouders. Daardoor verkrijgt de band tot diep onder het loopvlak een stijfheid die de motor meer stabiliteit geeft bij overhellen. Tegelijkertijd behoudt de band een zeer hoog prestatieniveau op zowel natte als droge ondergrond zonder afbreuk te doen aan de levensduur.
Michelin Anakee Adventure 19 achter

DE MICHELIN ANAKEE ADVENTURE NADER BEKEKEN
NIEUW PROFIEL
> Betere wendbaarheid
> Meer stabiliteit bij hogere snelheden

NIEUWE RUBBER COMPOUNDS OP BASIS VAN SILICA
> Meer grip op natte ondergrond, zonder enige concessies te doen aan de grip op droge ondergrond en aan de slijtagebestendigheid

2CT TECHNOLOGIEËN
Achterband: 2CT+ (meer stabiliteit)
Voorband: 2CT
Michelin Anakee Adventure 19 3x 

Nieuwe rubber compounds voor meer stabiliteit 
Samen met de 2CT/2CT+ technologieën en de verbeterde groef/loopvlakverhouding van het profiel, verschaffen de beide 100 % silica rubber compounds de MICHELIN Anakee Adventure meer stabiliteit bij hoge snelheden en een grotere wendbaarheid. Dat spreekt zelfs de meest veeleisende motorrijders aan.
Een band, vooral voor verharde wegen, met een profiel dat avontuur uitstraalt

PROFIEL
Een volledig geprofileerd loopvlak voor meer vertrouwen en trekkracht op onverharde ondergrond (centrale band zonder groef)
Meer stabiliteit in bochten dankzij brugblokken (ontleend aan het loopvlak van de MICHELIN Anakee Wild)
M+S markering (= “Mud and Snow”, ofwel “Modder en Sneeuw”)
Bredere groeven op de schouders (meer capaciteit om water af te voeren)

GROEF/LOOPVLAKVERHOUDING GEOPTIMALISEERD VOOR OVERHELLEN
Een compactere tekening op het centrale deel (stabiliteit bij hogere snelheden)
Geleidelijk meer open voor normaal overhellen (grip op natte ondergrond)
Hoge groef/loopvlakverhouding voor maximaal overhellen (grip op droge en natte ondergrond)
Superieure balans, slijtagebestendigheid, stabiliteit en handling.
Hoewel het profiel van de MICHELIN Anakee Adventure een zeer open design heeft, is de groef/loopvlakverhouding van de band geoptimaliseerd zodat hij geschikt is voor alle gebruiksomstandigheden.
Michelin Anakee Adventure 19 vergelijkOp het centrale deel van het loopvlak, is het oppervlak aan groeven geminimaliseerd om meer stabiliteit te realiseren bij hoge snelheden in een rechte lijn. Naar buiten toe neemt het oppervlak van de groeven geleidelijk toe, hetgeen bijdraagt aan de prestatie van de MICHELIN Anakee Adventure op natte ondergrond. De brede groeven op de zijwanden zorgen voor een optimale afvoer van water.
Tot slot is het gehele loopvlak van deze band voorzien van een profieltekening die gebruikers van de MICHELIN Anakee Adventure vertrouwen en comfort geeft wanneer ze off-road willen gaan.