De laatste wedstrijd zal nog lang in het geheugen blijven van de deelnemers aan de Mercedes SLK Cup. Het zou één van de spannendste en ook één van de spraakmakendste worden. Martin Huisman zette direct de toon door in de tijdtraining de snelste tijd te laten noteren. In de 1e race die daarop volgende was het steeds stuivertje wisselen tussen Johan de Rouw, Martin Huisman Wout de Graaff en Dirk van Dijk. In het middenveld ging het vooral tussen Ad Kras en Sem van Ooijen, Klaus Hobo, Gertjan Konijnendijk en de verrassend sterk rijdende Evelin Dorssers. 
SLK 14 10 18 tent

Uiteindelijk was het Martin Huisman die de zege voor zich opeiste. Voor hem kwam de climax na afloop van deze eerste race doordat bij de nakeuring bleek dat zijn wagen niet conform het reglement was. Het koste een disqualificatie en zijn overwinning. Ook de wagen van Sem van Ooijen was niet conform het reglement die daarvoor een tijdstraf van 30 seconden kreeg.

De tweede race ging het wederom tussen de kemphanen, waarbij Robin Vogel de gebeten hond bleek te gaan worden. In een onderling gevecht tikte Robin Vogel de wagen van Wout de Graaff van achter aan. Wout ging in het rond. Sommige rijders konden de wagen van Wout nog ontwijken. Sem van Ooijen probeerde aan de linker zijde van de zijn auto langszij te rijden. Echter, doordat deze naar achter reed bleef er weinig ruimte over om te passeren met als gevolg dat een aanrijding niet meer te vermijden was. Met flinke voorschade moest Sem opgeven. Wout de Graaff kon zijn beschadigde SLK nog net op tijd klaar maken voor de 2e en laatste race. Jeroen de Waal had ook niet zijn dag, doordat hij de vangrail raakte was het einde oefening. Het was toch al niet de dag van Parkgarage, want Marc van der Meulen ging in de derde race over de kop.
Mercedes SLK Cup 05 08 17 600

De derde en laatste race was het de verrassend sterk rijdende Henk Maassen van de Brink die zich aan de kop van het veld nestelde. Gevolgd door Martin Huisman en Robin Vogel. Voor Johan de Rouw was het uitrijden geblazen en zorgen dat bij binnen de eerste tien deelnemers zou finishen. Hij reed naar een mooie behoudende 5e plaats wat hem tevens het kampioenschap zou gaan opleveren.
SLK 14 10 18 kampioen
Voor de winnaar van de laatste race, Henk Maassen van de Brink, was de desillusie nog al groot. Als winnaar werd hij afgevlagd echter door een tijdstraf voor te hard rijden onder code 60 kreeg hij 20 seconden tijdstraf. De enige vrouwelijke coureur, Evelin Dorssers, kreeg de handen op elkaar door uiteindelijk een 7e plaats voor zich op te eisen in het dagklassement.

Na afloop kon Johan de Rouw gehuldigd worden als kampioen, met op de tweede plaats Robin Vogel en de derde plaats Henk Maassen van de Brink.
SLK 14 10 18 champagne
Al met al kan de Mercedes SLK Cup terugkijken op een mooi racejaar waarbij een opvallend het feit is dat 3 jaar na de start van de klasse nog steeds nieuwe rijders zich melden voor deze inmiddels zeer populaire race cup. Voor uitslagen zie:  www.slkcup.nl