Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Bib Gourmand Benelux 2017MICHELIN gids Bib Gourmand Benelux 2017

14-11-16. De MICHELIN gids Bib Gourmand Benelux selecteert 313 restaurants, waaronder 43 nieuwe adressen.

 

 

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de Bib Gourmand Benelux bekend. De gids verzamelt restaurants die bij de inspecteurs van de MICHELIN gids in de smaak vallen door hun uitstekende prijskwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor, hoofd en nagerecht) voor maximaal 37 euro.

Bib Gourmand Benelux 2017“De Bib Gourmand kent zowel bij het grote publiek als bij de restaurateurs een groeiend succes”, aldus Michael ELLIS, de internationale directeur van de MICHELIN gidsen. “Dat bewijst de evolutie van het aantal adressen die de afgelopen twintig jaar tijd zijn onderscheiden met een Bib Gourmand in de Benelux gids: vandaag zijn 313 adressen geselecteerd, in 1997 waren dat er nog maar 112. En alle kookstijlen komen aan bod: van terroirkeuken tot mediterrane en Aziatische specialiteiten.”

De diversiteit aan kookstijlen en etablissementen – van eetkantines tot stijlvolle restaurants – kleurt ook dit jaar de selectie van België, waarin 25 adressen hun intrede maken. Dat het één voor één toppers zijn, bewijzen onder meer de heerlijke dimsum van 5 Flavors Mmei (Antwerpen) en de subtiele smaakbommetjes die bij Cadre Culinaire (Huy) worden bereid. De traditionele lekkernijen van Bodo (Gent) en de genereuze bistroklassiekers van Toucan (Elsene) worden dan weer geserveerd in zaken waar een zekere vibe hangt, en dat kan de Bib uiteraard smaken. Net als de ervaring die hij kan beleven bij sommige nieuwkomers. Smullen van lekkers uit de Ardennen en achteraf zalig overnachten, zoals bij Les Terrasses de l’Our (Our) bijvoorbeeld. Dat kan eveneens bij La Fête au Palais (Lustin), waar men ook nog eens geniet van een uitgebreide bierkaart en een prachtig zicht op de Maasvallei.

Ook in Nederland heeft de Bib Gourmand heel wat leuke adresjes gevonden, waaronder 18 nieuwe. Opvallend is dat sommige chefs die in het verleden een * hebben gekookt, hun focus hebben verlegd op de Bib. Neem nu de pittige Indische specialiteiten van de Spandershoeve (Hilversum), waar de rijsttafel gasten laat ontdekken hoe lekker de oosterse keuken wel is. Of de persoonlijke keuken van Ysbrandt Wermenbol, die bij Lime (Malden) traditionele gerechten een smaakvolle twist geeft met mediterrane en Aziatische smaken. Er zijn natuurlijk ook zaken die nog niet zo’n rijke geschiedenis hebben, maar daar wel aan werken. Zoals Zott (Nieuwegein), waar klassieke smaken schitteren in weloverwogen bereidingen en voor een heerlijke smaakervaring zorgen. Die ervaring belooft men ook bij Rijsel (Amsterdam) te beleven, waar een knipoog naar de genereuze Vlaamse keuken wordt verwerkt in traditionele gerechten.

De uitgave van de Bib Gourmand Benelux 2017 is het startschot van een drukke eindejaarsperiode voor Michelin. Op 21 november wordt namelijk de MICHELIN gids België en Luxemburg 2017 gepresenteerd, op 12 december volgt de voorstelling van de MICHELIN gids Nederland 2017.

De Bib Gourmand Benelux 2017 wordt vanaf 24 november verkocht voor een prijs van € 17,95 (België en Nederland) en € 17,44 (Luxemburg). In deze editie vindt u:
165 restaurants in België, waarvan 25 nieuwe;
14 restaurants in Luxemburg;
134 restaurants in Nederland, waarvan 18 nieuwe.

Bib Gourmand Benelux 2017

De Bib Gourmand, ontstaan in 1997, is in twintig jaar tijd uitgegroeid tot dé referentie wat lekker eten aan een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding betreft.

Over de MICHELIN gids
De MICHELIN gids selecteert de beste restaurants en hotels in de 28 landen waar het aanwezig is. Het is een vitrine van de mondiale gastronomie en zet zowel de culinaire dynamiek van een land, nieuwe tendensen als de talenten van morgen in de schijnwerpers. De MICHELIN gids creëert waarde voor restaurants dankzij de onderscheidingen die het jaarlijks uitdeelt. Het draagt bij tot de uitstraling van de lokale gastronomie en de toeristische aantrekkingskracht van streken. Dankzij zijn rigoureuze selectiemethode en historische kennis van de hotellerie en restauratie sector, biedt de MICHELIN gids aan zijn klanten een expertise aan die uniek is in de wereld en daardoor ook een service die kwaliteitsvol is.
De selecties zijn op papier en online beschikbaar. Ze zijn zowel toegankelijk op het internet als op het geheel van de mobiele ondersteuningen die een navigatie aanbieden die aangepast is aan het gebruik van iedereen, maar ook een dienst voor online reservatie.
Met de MICHELIN gids blijft de Groep miljoenen reizigers begeleiden in hun verplaatsingen, om hen een uniek mobiliteitservaring te laten beleven.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens