We Drive Solar neemt 150e Renault ZOE E-Tech deelauto in gebruik

Renault ZOE e tech electric We Drive Solar 150 21 lv23-11-21. Met de inzet van de 150e Renault ZOE E-Tech bereikt deelauto-aanbieder We Drive Solar uit Utrecht een belangrijke mijlpaal.

 

Renault heeft de 150e Renault Zoe E-Tech electric geleverd aan We Drive Solar, het innovatieve deelautoproject in de provincie Utrecht met 100% elektrische auto’s die rijden op zonne-energie. De Renault Zoe modellen zijn allemaal geleverd en worden onderhouden door Renault dealer Stam. Mede dankzij de samenwerking met Renault rolt het succesvolle project zich steeds verder uit en is We Drive Solar in steeds meer steden te vinden.
Renault ZOE e tech electric We Drive Solar 150 21 la

UNIEK
Het deelautoproject van We Drive Solar is uniek in Europa. De 100% elektrische deelauto’s, waaronder 150 exemplaren van de Renault Zoe E-Tech electric, maken deel uit van een bijzonder energiesysteem met duizenden zonnepanelen en een groot aantal slimme laadpalen.
Innovatieve technologie maakt het mogelijk dat de auto's werkelijk worden opgeladen met de zelf opgewekte zonne-energie. Er wordt ook getest met bidirectionele laadtechnologie van Renault, zodat de zonne-energie in de batterijen van de elektrische auto’s op een later moment kan worden teruggegeven aan het elektriciteitsnet en de auto’s dus ook bij stilstand bijdragen aan een duurzame leefomgeving.
Renault ZOE e tech electric We Drive Solar 150 21 lv

VEELZIJDIGHEID
Renault erkent het belang van dit project en is sinds de start van We Drive Solar begin 2017 nauw betrokken. Dit project is voor Renault ook een belangrijk ‘living lab’ voor kennisvergaring. Tegelijkertijd is de veelzijdige Renault Zoe E-Tech electric uitermate geschikt als deelauto. De compacte afmetingen passen perfect bij de flexibiliteit die in steden zo gewenst is, terwijl het interieur praktische ruimte biedt.
Dankzij de standaard Caméléon-lader is de Renault Zoe E-Tech electric bovendien de enige betaalbare elektrische auto die twee tot zes keer sneller kan opladen aan een AC-laaddpunt dan andere EV’s. Een eigenschap die van grote waarde is bij inzet als deelauto.

Kijk voor meer informatie op www.wedrivesolar.nl