Het nieuwe product bevat ActibondTM-moleculen die zich hechten aan de inwendige onderdelen van een motor voor continue bescherming in alle fasen van de rit: bij het starten, tijdens het rijden en zelfs als de motor uitgeschakeld is*.

De nieuwe formule biedt 50% betere bescherming tegen slijtage in motorfietsmotoren tijdens het starten**, gaat de opbouw van afzettingen tegen om de motor optimaal schoon te houden tijdens het rijden en beschermt uitstekend tegen corrosie, zelfs als de motor uitgeschakeld is.

Samit Mehrotra, Global Brand Director MCO bij Castrol, vertelt: “Act>evo, een nieuwe toevoeging aan ons bestaande smeermiddelen portfolio voor motorfietsen, is het resultaat van gedetailleerde interne en industriële tests om een product te ontwikkelen dat voldoet aan strenge prestatiecriteria en garant staat voor superieure bescherming van de motor***.”

Castrol Act>evo 4T 10W-40 is leverbaar in verpakkingen van 4 en 60 liter en is geschikt voor alle viertaktmotorfietsmotoren waarvoor API SL- (en lager) en/of JASO MA2-specificaties worden aanbevolen.

* Bescherming tijdens starten: in vergelijking met API SL-referentieolie in Sequence IVA-test
Bescherming tijdens de rit: in vergelijking met een referentie-olie in de motor van een luchtgekoelde Yamaha ééncilinder luchtgekoelde motorfiets.
Bescherming bij uitgeschakelde motor: ondersteund door superieure prestaties in vergelijking met zonder olie in een veeleisende corrosietest van 50 uur bij 49 °C en bijna 100% luchtvochtigheid
** in vergelijking met API SL-referentieolie in Sequence IVA-test
*** in vergelijking met een referentie-olie in een luchtgekoelde Yamaha eencilindermotorfietsmotor