Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

McLaren maakt ook van 2017 een recordjaar

McLaren Senna 17 ra8-1-18. De fabrikant van luxueuze sportauto en supercars, zet weer een record door 3.340 auto’s te verkopen in 2017.

 

 

Zo’n tweederde van de verkopen komt op rekening van de modellen uit de Sports Series, de meerderheid van dat aantal betreft kopers die niet eerder klant waren bij McLaren. Het restant van de verkopen komt op naam van de Super Series.

De Sports Series was goed voor 2.199 stuks, tegen 2.031 in 2016. De onthulling van de 720S in maart zorgde er voor dat de Super Series met 1.221 auto’s erg goed presteerde. De nieuwe Super Series werd bijna net zoveel gekocht als in 2016, ondanks dat de levering van de 720S pas in de tweede helft van dit jaar op gang kwam.

McLaren 720S 17 lv

De aankondiging van de goede prestaties van de Super Series volgt op de introductie van nieuwe modellen in 2017 in elk van de drie gevestigde productfamilies; de 570S Spider werd toegevoegd aan de Sports Series, de 720S verving de 650S in de Super Series, terwijl de op het circuit gerichte McLaren Senna werd toegevoegd aan de Ultimate Series.

Om de ​​toenemende vraag van klanten en de lanceringen van nieuwe modellen bij te kunnen houden, werd in 2016 een tweede productieshift geïntroduceerd in het McLaren Production Center (MPC) in Woking, Surrey. Elke auto wordt daar met de hand geassembleerd voordat deze wordt geleverd via een van de meer dan 80 retailers in 30 landen over de hele wereld. Het MPC bouwt momenteel tot 20 auto's per dag.

Mike Flewitt, Chief Executive Officer van McLaren Automotive, zei: "Er was in 2017 een grote vraag naar de modellen van McLaren Automotive, met name de belangstelling in onze grootste markt, Noord-Amerika was fors. Het merendeel van de omzet kwam uit de Sports Series, de meest toegankelijke reeks van ons merk, die veel belangstelling wekt en nieuwe klanten trekt. Met een sterke orderportefeuille tot ver in de zomer, wordt verwacht dat bijna de helft van de verkopen in 2018 op conto zullen komen van de Super Series. Ondertussen blijft de Ultimate Series onze verwachtingen overtreffen met een volledig gevuld orderboek voor zowel de onlangs onthulde McLaren Senna als een ander toekomstig model, nu nog bekend onder de codenaam BP23.”

"We blijven stevig investeren in onderzoek en ontwikkeling - 1 miljard pond in zes jaar - als onderdeel van ons ambitieuze Track22-bedrijfsplan dat onze groei uiteenzet en ondersteunt. Op lange termijn zullen wij geheel volgens dat plan 15 nieuwe auto's en/of afgeleide producten lanceren tot 2022. Van dat aantal zijn er tot nu toe drie onthuld.”

"2018 zal ook de verdere ontwikkeling van het bedrijf zien met de geplande opening van een tweede productiefaciliteit in Yorkshire. Wanneer we daar volledig operationeel zijn in 2019, zullen we er de koolstofvezel Monocage 'tubs' - het hart van al onze auto's - innoveren en produceren. Koolstofvezel is een kernonderdeel van het DNA van ons merk. McLaren is de eerste die het materiaal heeft geïntroduceerd in de Formule 1. Het is ook van cruciaal belang voor de prestaties van onze auto’s vanwege het lage gewicht. Het lichter maken van auto's en het toenemende gebruik van hybride aandrijflijnen vormen de toekomst van voertuigdesign. Wij zijn goed voorbereid op die toekomst. "

Grootste markt en nieuwe retailers
Noord-Amerika is nog steeds McLaren Automotive’s grootste afzetgebied met 1.234 auto’s in 2017. Een jaar eerder werden er 1.139 eenheden verkocht.

McLaren heeft zijn wereldwijde dealernetwerk verder uitgebreid met vestigingen in onder meer Bahrain, Montréal en Denver. Tevens is een nieuwe showroom in Barcelona aangekondigd. Daarnaast, en als bevestiging van het belang van de Noord-Amerikaanse markt voor het merk, werd recent een nieuw Noord-Amerikaans Regionaal Distributiecentrum van 7.500 vierkante meter geopend. Daarmee was het eerste distributiecentrum voor McLaren-onderdelen buiten het Britse hoofdkantoor een feit.

Belangrijkste corporate highlights in 2017
Februari - Aankondiging om nieuw McLaren Composites Technology Centre in Yorkshire te bouwen

McLaren Automotive kondigde aan dat de productie van de koolstofvezel Monocell en het Monocage chassis in eigen huis gebouwd zal gaan worden. De beslissing leidt tot ongeveer 200 nieuwe banen bij deze eerste fabriek buiten de McLaren Technology Center-campus.

De bouw van de nieuwe fabriek startte in 2017 en zal naar verwachting eind 2018 worden afgerond. Dan kan worden begonnen met de ontwikkeling van de koolstofvezel ‘tubs’. De verwachting is dat de fabriek in 2019 volledig operationeel zal zijn.

Ontstaan uit een samenwerking tussen McLaren Automotive, het Advanced Manufacturing Research Center van de Universiteit van Sheffield en de gemeenteraad van Sheffield is het nieuwe McLaren Composites Technology Center het resultaat van een gecombineerde investering van bijna £ 50 miljoen. Het doel is om het nieuwe centrum tegen 2028 £ 100 miljoen aan GVA (bruto toegevoegde waarde) te laten bijdragen aan de lokale economie.

Maart - McLaren 720S onthuld
De nieuwe McLaren 720S maakte zijn wereldwijde debuut op de 87e internationale autotentoonstelling van Genève als de tweede generatie van McLaren's Super Series.

McLaren 720S 17 deuren

Het koolstofvezel chassis is gebouwd rond de Monocage II, een centrale koolstofvezel structuur die de sleutel is tot het laagste drooggewicht van 1.283 kg, de ongeëvenaarde binnenruimte en het uitzonderlijk goede zicht rondom. Het model beschikt over een luxueus, op de bestuurder gerichte cabine, is voorzien van de beste leersoorten en heeft aluminium schakelaars.

De 720S weet als geen ander zijn bestuurder bij het rijden te betrekken, heeft de allerbeste aerodynamica van alle Super Series-modellen en is uitgerust met een nieuwe generatie van McLaren's actieve chassissysteem, Proactive Chassis Control II. Het systeem biedt de meeste en breedste dynamische mogelijkheden van welke McLaren ook en loopt van ‘nauwkeurig, gecontroleerd comfort’ tot de ‘extreem op rijdynamiek’ afgestemde settings. Met zijn nieuwe 4,0 liter V8-motor met dubbele turbo, goed voor 720 pk en 770 Nm, heeft de 720S een vermogen/gewicht-verhouding van maximaal 561 pk per ton.

Juni - McLaren 570S Spider - een cabrio zonder compromis
De tweezits, achterwielaangedreven 570S Spider is de derde carrosserievorm van de Sports Series. Het model bevindt zich naast de 570S Coupé en de 570 GT. In vergelijking met de Coupé heeft de 570S Spider een fraai geïntegreerde, inklapbare hardtop die in neergeklapte vorm een nog meer meeslepende en opwindende rijervaring biedt. De 570S Spider combineert alle dynamische eigenschappen en verfijning van de 570S Coupé met de opwinding van het rijden in de open lucht.

McLaren 570S Spider rv

September - HRH De hertog van Cambridge bracht een bezoek aan McLaren Automotive
HRH De hertog van Cambridge kreeg een rondleiding door het McLaren Production Center onder leiding van Mike Flewitt. De hertog ontmoette een aantal van de 2.100 werknemers en werd tijdens zijn bezoek vergezeld door Commercial and Legal Executive Director Ruth Nic Aoidh en Chief Operating Officer Dr Jens Ludmann. Er werd onder meer gesproken over McLaren's inspanningen om meer jonge mensen aan te moedigen om een ​​baan te vinden in wetenschappen, technologie, techniek en wiskunde (STEM).

Oktober - McLaren Automotive staat bovenaan de lijst van groeiende bedrijven in Groot-Brittannië
In oktober werd McLaren Automotive in een nationale enquête gekozen tot belangrijkste, groeiende middelgrote onderneming in Groot-Brittannië.

Ook werd het bedrijf gekozen tot winnaar in de Sunday Times Top Track 250, dat een aantal van de grootste Britse bedrijven rangschikt op basis van omzet, groei en winstgevendheid.

November - McLaren Automotive breidt klantgericht autosportaanbod uit
Het bedrijf kondigde aan zijn racewinnende activiteiten in de GT-racerij uit te breiden. Belangrijkste nieuws was de aankondiging dat de 570S GT4 gezelschap gaat krijgen van de nieuwe 720S GT3-raceauto. De eerste tests van dit nieuwe model zullen dit jaar beginnen, de lancering van een GT3-klantenauto staat gepland voor 2019.

McLaren 720S GT3 17 lv

Om klanten die actief zijn in de racerij zo goed mogelijk te kunnen bedienen, heeft McLaren Automotive een netwerk van gespecialiseerde autosport-retailers aangesteld die straat- en raceauto gaan verkopen. Vanaf volgend jaar zal ook de mogelijkheid bestaan om deel te nemen aan een McLaren GT-merkencup. Tenslotte zal het bedrijf jonge autosporttalenten gaan begeleiden met de lancering van een Driver Development Program.

December - de Ultimate Series McLaren Senna eindelijk onthuld
De McLaren Senna, de meest extreme McLaren van dit moment, is ontworpen en ontwikkeld met slechts een doel voor ogen: de ultieme McLaren-raceauto voor op straat zijn. De auto draagt de naam van de legendarische Formule 1-coureur Ayrton Senna, die zijn drie wereldtitels won in een McLaren. Met 1.198 kg is de McLaren Senna de lichtste McLaren-straatauto sinds de iconische McLaren F1.

McLaren Senna 17 rv

De McLaren Senna wordt aangedreven door een 4.0-liter V8 met dubbele turbo. Met 800 pk en 800 Nm is het de krachtigste interne verbrandingsmotor van McLaren ooit. De McLaren Senna heeft een vermogen/gewichtsverhouding van 668 pk per ton. De Senna is voorzien van een middenmotor en achterwielaandrijving en zijn productieaantal is gelimiteerd tot 500 eenheden. Elke auto wordt met de hand geassembleerd in het McLaren Production Center in Woking, Surrey, Engeland. De productie start in Q3 2018.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens