Sinds maandag wordt de hele werkweek gestaakt, duizenden Nederlanders ondervinden de gevolgen hiervan. Er wordt voornamelijk gestaakt door treinpersoneel en buschauffeurs die werkzaam zijn in het streekvervoer. Het is voor sommige reizigers, die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, nu lastiger om hun bestemming te bereiken, maar er zijn ook andere reisopties. 

Mobiliteitsplatform Bolt biedt namelijk alternatieve vervoersmogelijkheden aan zoals e-bikes en taxi’s in de regio. Het bedrijf maakt zich op voor een stijgende vraag vanwege de stakingen. Naast de Bolt-app, kunnen reizigers ook via Google Maps een Bolt-taxi boeken. Zo kunnen mensen in hoge nood makkelijker hun bestemming bereiken.

Goedkopere reis
Om Nederlanders van A naar B te helpen, biedt Bolt de hele werkweek eenmalig 30% korting met de code: STAKINGFEB23. De korting is van toepassing op alle Bolt-services in heel Nederland en te gebruiken tot en met vrijdag 10 februari.

Lars Speekenbrink, Country Manager Nederland: “We zien de afgelopen maanden dat er in het openbaar vervoer steeds vaker gestaakt wordt. We volgen bij Bolt met veel belangstelling de discussies over het veranderende mobiliteitslandschap. Zo zien we een toenemende behoefte aan last-mile mobiliteit die haarfijn aansluit op het openbaar vervoer. Met onze taxi’s en e-bikes willen we bijdragen aan oplossingen voor de toekomst.”

De taxidiensten van Bolt zijn beschikbaar in de omgeving van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De e-bikes worden aangeboden in Enschede, Nijmegen, Groningen en Hengelo door het Europese mobiliteitsplatform.