Zijn individuele concept en stijlvolle understatement komen nog meer tot hun recht bij de Untold Edition. De modelspecifieke designelementen en carrosseriekleuren Midnight Black of Sage Green – deze kleur groen is voor het eerst leverbaar op de MINI Clubman.De nieuwe Untold Edition is sinds 12 januari 2023 leverbaar met een Cooper S of JCW motorisering en alleen verkrijgbaar met het Premium Plus Pakket met een consumentenadviesprijs vanaf € 53.990,-.
MINI-Clubman-Untold-Edition-Cooper-S-23-rzij.jpg
De typerende Go-Kart feeling is volledig behouden. De atletische kracht van de MINI Clubman komt volledig tot uiting. Het design van de voor- en achterbumper is geïnspireerd op de John Cooper Works Aerodynamic Kit en sluit aan op het pittige en wendbare karakter.

De 2,0-liter 4-cilinder turbomotor van de MINI JCW Clubman ALL4 Untold Edition levert 225 kW (306 pk). Dit indrukwekkende vermogen wordt overgebracht via een 8-traps Steptronic Sport transmissie en ALL4 vierwielaandrijving. De MINI JCW Clubman Untold Edition sprint in 4,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en accelereert op machtige wijze naar de topsnelheid van 250 km/h.
MINI-Clubman-Untold-Edition-JCW-23-dash.jpg

Andere exclusieve designelementen van de Untold Edition zijn de donkergroene accenten aan de onderzijde van de carrosserie. Ook de vijf parallelle sportstrepen over de motorkap en het dak zijn specifiek voor de Untold Edition. Het patroon van de sportstrepen komt terug in de hoogwaardige, 3D geprinte side scuttles op de instaplijsten en in het logo dat door de zijspiegels wordt geprojecteerd. De expressieve designelementen benadrukken het extravagante carrosserieconcept dat dankzij de vier portieren, een bijzonder lange daklijn en de twee zijwaarts openende achterdeuren uitzonderlijk praktisch is.

Een zwarte afwerking is voor het dak en de buitenspiegelkappen optioneel mogelijk, terwijl de portiergrepen, uitlaatstukken, MINI logo’s en modelaanduiding in Piano Black zijn uitgevoerd. De 18” lichtmetalen wielen in Untold Spoke design met oppervlakkenin de kleur Refined Brass zijn exclusief ontworpen voor deze speciale editie. Dit verfijnde kleurenschema komt ook terug op de omlijsting van de grille en op het Clubman opschrift op de achterdeuren.
MINI-Clubman-Untold-Edition-Cooper-S-23-boven.jpg

De hemelbekleding in antraciet en de sportstoelen in MINI Yours Leer Lounge Carbon Black of Sage Green zorgen voor een extra sportieve en exclusieve ambiance in het interieur van de MINI Clubman Untold Edition. Lichtgekleurde stiksels en stoffen inserts op de rugleuningen benadrukken de stijlvolle uitstraling van het interieur. Sportstoelen in MINI Yours Leer Lounge Carbon Black zijn optioneel. Bij het dashboard worden lichtaccenten in Sage Green gecombineerd met exclusieve oppervlakken met streepjespatroon en groene afwerking. De omlijsting in Refined Brass van de luchtuitstroomopeningen ziet er bijzonder elegant uit. Op de vloermatten en de onderste spaak van het met Nappaleder beklede sportstuurwiel is het MINI Untold Edition embleem te zien.
MINI-Clubman-Untold-Edition-Cooper-S-23-ra.jpg

Behalve exclusieve designelementen biedt de Untold Edition ook een bijzonder hoogwaardige uitrusting met onder meer Glazen panoramadak, Elektrisch verwarmde voorstoelen, Harman Kardon Sound System
het MINI Excitement Pack, de MINI Drive Modes en het lichtpakket voor het interieur. Het standaard aanwezige MINI Navigatiesysteem wordt bediend via een 8,8-inch touchscreen in het centrale instrumentencluster en is onder andere voorzien vansmartphone integratie voor Apple CarPlay en andere apps.

De nieuwste generatie van het MINI besturingssysteem optimaliseert de snelle en intuïtieve bediening van voertuigfuncties, audio, communicatie, navigatie en andere apps. Live widgets op het 8,8” touchscreen kunnen worden gebruikt om de gewenste menu-items te activeren. Net als bij een smartphone kan dat door middel van veegbewegingen.