De nieuwe partners zijn Vitesco Technologies, Schloetter, Autoneum, Stora Enso, TMG Automotive, Gränges, Borgstena en Stena Aluminium. De ondernemingen zijn afkomstig uit Duitsland, Zwitserland, Portugal, Finland en Zweden en zijn gespecialiseerd op het gebied van elektrische omvormers, galvanisatie, interieur- en exterieurmaterialen, hernieuwbare oplossingen in verpakkingen, biomaterialen, houten constructies, coating en textiel, plat gewalst aluminium, gebreide en geweven materialen en gerecycled aluminium. 

Polestar startte het Polestar 0-project in 2021 met de overtuiging dat de automotive industrie een volledige reset nodig heeft. De overstap naar elektrische auto's betekent weliswaar het einde van uitlaatemissies, maar Polestar erkent de noodzaak om emissies die voortkomen uit productie ook fors aan te pakken. Het ambitieuze doel van het Polestar 0-project is het elimineren van alle bronnen van CO2e in de hele toeleveringsketen, van de winning van grondstoffen tot materiaal- en voertuigproductie, levering en einde levensduur, zonder misleidende compensatieregelingen. 
Polestar-0-project-23-nikkel.jpg

Hans Pehrson, Hoofd van het Polestar 0-project: “Elke keer als nieuwe partners zich aansluiten bij Polestar 0 raak ik steeds meer overtuigd dat we het doel gaan halen. Het is duidelijk dat er over de hele wereld een enorm potentieel is om aan te boren. Het schijnbaar onmogelijke bereiken kunnen we niet alleen. Juist door samen te werken kunnen we doorbreken met transformerende oplossingen die ook buiten de auto-industrie impact gaan maken.” 

Onderzoek naar basismaterialen is voor het project van fundamenteel belang, waarbij biologische bronnen en mijnbouw, raffinage en door de mens gemaakte materialen de sleutel tot succes zijn. Er zijn meer partners nodig, zowel uit de academische wereld als uit het bedrijfsleven voor de productie van grondstoffen, biobased chemicaliën, polymeren, elektrische componenten, edelgassen en andere basismaterialen. De zoektocht naar partners gaat dan ook door, met als doel de echt klimaatneutrale auto in 2030 te realiseren.