Van charmante herenhuizen op Rhode Island en geheime tuinen in Charleston tot een westernervaring in Fort Worth. Deze verborgen parels in de Verenigde Staten wil jij ontdekken!

1. Verken de schoonheid van Rhode Island, de kleinste staat van de Verenigde Staten
Rhode Island mag dan de kleinste staat van Amerika zijn, toch heeft deze regio ontzettend veel te bieden. De combinatie van uitgestrekte gouden stranden, historische herenhuizen, restaurants met verse zeevruchten en hoogwaardige wijnhuizen maken van Rhode Island een uitstekende vakantiebestemming. Op slechts een uur rijden van Boston vind je Newport, waar indrukwekkende zomerresidenties oppieken vanaf de ruige kliffen. Ooit waren deze huizen eigendom van bekende families zoals de Astors, Rockerfellers en Vanderbilts. Tijdens een wandeling over de schilderachtige Cliff Walk  ervaar je de natuurlijke schoonheid van de kustlijn en ontvouwt zich het architecturale erfgoed van The Gilded Age. Deze herenhuizen hebben als achtergrond gediend in films als o.a. The Great Gatsby en de nieuwe serie The Gilded Age van HBO Max. Verlaat Newport en volg de adembenemend mooie kustlijn verder naar South County. Hier bezoek je het pittoreske dorpje Watch Hill. Kijk uit naar Taylor Swift's toevluchtsoord aan de kust - met indrukwekkend uitzicht over Little Narragansett Bay - of stop bij het Ocean House en geniet van een cocktail op de veranda van dit historische hotel aan het strand. Een reis naar Rhode Island is niet compleet zonder de legendarische zeevruchten van de staat te proeven. Hiervoor ga je naar de Matunuck Oyster Bar in South Kingstown. Deze bar staat vooral bekend om haar "van-zee-tot-bord" concept, waarbij de oesters van het restaurant rechtstreeks vanuit de zee de weg naar jouw bord vinden. 
USA-2023-Rhode_Island-Newport.jpg

2. Ontdek charmante wijken in Cincinnati, Ohio
Doorsneden door de kronkelende Ohio River is Cincinnati een verzameling van charmante wijken. Van Over-the-Rhine (OTR) en Riverfront tot Downtown en Mount Adams. Deze wijken bieden een overvloed aan bijzondere architectuur, cultureel erfgoed en culinaire hoogstandjes. Het eclectische OTR is een paradijs voor fijnproevers met een groot aanbod van lokale restaurants, bars, brouwerijen en markten, waaronder Findlay Market. Dit is de oudste boerenmarkt van Ohio en behoort tot de Top Tien Food Markten ter wereld. Kunstliefhebbers halen hun hart op in Downtown. Dit is de thuisbasis van enkele van de beste culturele centra en galerijen en meer dan 50 muurschilderingen, waaronder eentje er ere van ruimtevaarder Neil Armstrong, geboren en getogen in Ohio. Breng ook zeker een bezoek aan Cincinnati Toy Heritage Mural, hier vind je populair speelgoed gemaakt door Kenner Toys, inclusief de Troetelbeertjes en C3PO. Sportliefhebbers gaan naar Riverfront. Deze wijk is de thuisbasis van het bekende NFL-team, de Cincinnati Bengals en het MLB-team de Cincinnati Reds. Sla ook zeker de Roebling Suspension Bridge (een voorloper van de beroemde Brooklyn Bridge, NYC) niet over. Dit is de beste plek om te genieten van een kleurrijke zonsondergang over de Ohio River.
USA-2023-Cincinnati-brug.jpg

3. Stap in de wereld van het wilde westen in Fort Worth, Texas
Fort Worth mixt de geschiedenis van het wilde westen met het moderne stadsleven. Hier vind je 's werelds grootste honky-tonk (een bar met countrymuziek) en kun je het hele jaar genieten van rodeo's. Daarnaast is dit de enige plek ter wereld waar je nog steeds twee keer per dag kunt zien hoe de longhorn-koeien door de straten worden gedreven door authentieke cowboys. Fort Worth dient ook als achtergrond voor tv-hits 1883 en Yellowstone, met in de hoofdrol Oscar- en Emmy-winnaar Kevin Costner. Er zijn tal van bekende bezienswaardigheden die fans van het wilde westen zullen omarmen zoals het beroemde Stockyards Historic District en de Cowgirl Hall of Fame. Drink een koud biertje in een van de vele saloons of shop een paar gepersonaliseerde cowboylaarzen in het charmante Sundance Square. Om cowboy-ervaring compleet te maken bezoek je een originele guest ranch in Beaumont, op slechts 30 minuten ten zuiden van Fort Worth. De ranch biedt tal van  buitensporten zoals paardrijden, kleischieten, boogschieten, extreme ATV-tochten, zip-lining en veetochten. Zorg ervoor dat je lokale longhorns, wilde paarden en lama’s niet uit het oog verliest.
USA-23-Fort-Worth-Stockyards.jpg

4. Ga de natuur in en ervaar het buitenleven in Sonoma County, Californië
Sonoma County in Noord-Californië staat bekend als een wijnregio, maar er is meer. Natuurliefhebbers of rustzoekers die even helemaal zen willen worden zijn hier aan het juiste adres. Met meer dan tachtig kilometer ruige kustlijn langs de Stille Oceaan nodigt deze streek uit om actief te worden. Wandelaars genieten van de vijf kilometer lange Bluff Top Trail. Deze route slingert van Gualala Point langs de kust. Wanneer je hier wandelt tussen november en maart heb je zelfs de kans om migrerende walvissen te spotten. Voor wie liever een ontspannen strandwandeling maakt, lokt Shell Beach in Sonoma Coast State Park waar landinwaarts het mooie Lake Sonoma ligt. Hier kun je vissen, zwemmen, kanoën of suppen. Naast het strand biedt Sonoma Country meer dan veertig spa’s en wellnesscentra. Geniet van een massage in de buitenlucht, dompel jezelf onder in een helend ceder-enzymenbad of bezoek Sonoma Roots voor een vitamineboost met B12-shots.
USA-23-Bodega_Bay-Sonoma_County_California.jpg

5. Wandel door verborgen tuinen van Charleston, South Carolina
Charleston’s grootste attractie is het jaarlijkse cadeau van Moedertje Natuur - uitbundig bloeiende en kleurrijke tuinen. Magnolia Plantation and Gardens is de oudste openbare tuin in Amerika én de enige plantage aan de Ashley River die zowel de Amerikaanse Revolutie als de Burgeroorlog heeft overleefd. Tegenwoordig vind je er de laatste uitgestrekte romantische tuinen in de Verenigde Staten. Deze tuinen zijn ontworpen om even te kunnen ontsnappen aan de hectiek van alledag. Jaarlijks nodigt de Historic Charleston Foundation in de maanden maart en april liefhebbers met groene vingers uit in enkele van de meest exclusieve privétuinen van Charleston. Deze goed onderhouden, geheime tuinen zijn normaal niet toegankelijk voor bezoekers. Het hele jaar door kunnen reizigers ook genieten van de plantage en in begin 1700 gebouwde landhuis Middleton Place, met een tuin in Europese stijl die het hele seizoen in bloei staat. Of Wadmalaw Island bezoeken en met de trolley door de theevelden rijden.
USA-23-Charleston_South_Carolina.jpg

Voor meer informatie over de grenzelose diversiteit van Amerikaanse reismogelijkheiden en de authentieke, rijke cultuur bezoek je www.visittheusa.com en volg  Visit the USA op Instagram.