De selfservice kiosk biedt de consument een ruim assortiment van eet- en drinkwaren. Het concept is 24/7 toegankelijk en voorzien van enkele vernieuwende shopoplossingen. Deze week zal in Schiedam ook al een tweede opening volgen. Tango heeft de ambitie om de onbemande shops de komende jaren op meerdere locaties in Nederland te introduceren.

Ruim aanbod
De consument vindt in de onbemande shop momenteel een aanbod van zo’n 70 producten. Dit varieert van diverse dranken en zuivelproducten tot sandwiches, wraps en zoetwaren. Voor koffieliefhebbers bieden twee machines een uitgebreid aanbod van diverse specialiteiten met verse koffiebonen. Dankzij de aanwezige zitbankjes kunnen bezoekers zowel binnen als buiten genieten van een hapje of drankje. Voor een veilige shopervaring is de kiosk 24/7 beveiligd met meerdere camera’s.
Tango-onbemande-shop-23-automaat.jpg

Vernieuwend concept
Michael Romijn, Shop Performance Manager bij Tango: “Het doel was om een goed concept neer te zetten met slimme koelkasten, innovatieve shopoplossingen én een ruim aanbod. Daar zijn we goed in geslaagd met GO Shop By Tango! Voor consumenten is de shop vrij toegankelijk, dus zonder een betaalpas of app. Daarna spreekt alles voor zich; een betaling dient eerst geautoriseerd te worden. Daarna weten de slimme koelkasten precies welk product er gekozen is op basis van het gewicht dat weggenomen wordt. Vervolgens reken je via de geïntegreerde betaalzuil met touchscreen af met een bankpas, creditcard of mobiele betaalapp.” 

De onbemande shops in Den Haag en Schiedam moeten de komende periode voldoende inzichten meegeven voor de toekomst. “De GO Shop By Tango in Den Haag is omringd met een woonwijk en verschillende kantoren, terwijl de locatie in Schiedam onderaan de afslag van de snelweg ligt in de nabijheid van een sporthal en ziekenhuis. Het is de komende tijd dus interessant om te zien wat de consument bij de twee verschillende winkels koopt. Uiteindelijk willen wij bieden wat de bezoeker zoekt. Dat staat centraal of het nu een automobilist, student of kantoormedewerker is. We willen leren uit de bestaande concepten, ze evalueren en bijstellen waar nodig. Onze ambitie is om ze nadien op grotere schaal uit te rollen,” aldus Romijn. 

Ambitie shops
Met de twee onbemande shops in Den Haag en Schiedam zet Tango weer een stap richting een toekomst als mobiliteitsspeler. Bert Gillis, Retail & Digital Director bij Tango: “We zijn ontzettend trots op deze primeur. Met ons onbemande shop-concept willen we blijven voorzien in de behoeften van de consument. Die kiest al jaren onderweg voor gemak, snelheid en een goede prijs bij het tanken of laden. Op deze twee locaties gaan we nu kijken hoe dit werkt als hij of zij trek of dorst heeft.” 

De vestigingen van de GO Shop By Tango zijn in Den Haag te vinden aan de Prinses Beatrixlaan 900 en in Schiedam aan de Nieuwe Damlaan 9.