De International GS Trophy is gehouden op alle continenten over de hele wereld en keert nu in 2024 terug naar waar het allemaal begon in 2008: Afrika. De fascinerende attracties van Namibië omvatten prachtige landschappen en unieke flora en fauna. Wanneer de nacht valt nadat een hete dag ten einde is gelopen met een dieprode zonsondergang, strekt zich een spectaculaire sterrenhemel uit over dit paradijs aan de Atlantische kust van Zuidwest-Afrika. Kortom, de reis naar het fascinerende Namibië wordt in veel opzichten een geheel unieke ervaring – goed gekruid met een flinke portie SpiritOfGS.
BMW_Motorrad_International_GS_Trophy_2024-Namibië-logo.jpg

Nationale kwalificatierondes en de eerste internationale kwalificatieronde voor een internationaal team op de BMW Motorrad Days 2023.
Er is echter nog wat tijd te gaan voor de officiële start van de BMW Motorrad International GS Trophy 2024. Ondertussen bieden de nationale kwalificatierondes een voorproefje van wat komen gaat. Er zullen wereldwijd 15 nationale kwalificatie-evenementen en één internationale kwalificatieronde plaatsvinden, waar bekwame endurance-specialisten hun capaciteiten kunnen demonstreren.

Om verzekerd te zijn van een plaats in een van de 22 nationale teams, moeten deelnemers gps-navigatieoefeningen, offroad-ritten en technische tests uitvoeren. De damesteams die op nationaal niveau zegevieren, winnen een reis naar de internationale vrouwenkwalificatieronde, waar in totaal zes damesteams worden geselecteerd voor de felbegeerde stoelen in het vliegtuig naar Namibië, samen met de 16 herenteams.

De kwalificatierondes voor de BMW Motorrad International GS Trophy 2024 zijn bevestigd voor de volgende landen en regio's:
Brazilië
BeNeLux
China
Duitsland
Frankrijk
Italië
Indië
Japan

Latijns Amerika
Chili
Costa Rica
El Salvador
Guatemala
Colombia
Panama
Paraguay
Peru
Mexico

Midden-Oosten
Arabische Emiraten (Abu Dhabi, Dubai)
Bahrein
Jordanië
Koeweit
Libanon
Mijn eigen
Pakistan
Katar
Saoedi-Arabië

Zuid-Afrika
Zuid-Korea
VK

Voor degenen die hun thuisland niet op de lijst van nationale of regionale kwalificatierondes zien staan, is er geen reden tot wanhoop: als onderdeel van de BMW Motorrad Days die van 7 tot 9 juli 2023 in Berlijn plaatsvinden, biedt BMW Motorrad internationale voor het eerst kwalificeren van 6 tot 8 juli 2023 om nog meer enthousiaste endurorijders een kans te geven om deel te nemen aan de Int. GS Trophy 2024 in het zogenaamde Internationale Team. Een link naar de aanmeldingspagina zal in maart 2023 beschikbaar zijn op: 
https://www.bmw-motorrad.com/en/experience/stories/adventure/gs-trophy-2024.html
BMW_Motorrad_International_GS_Trophy_2022_Zuidoost-Europa._Dag_6.jpg

BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namibië.
Ruige kliffen, diepe valleien, woeste rivieren en een prachtige kustlijn aan de Middellandse Zee vormden het uitdagende terrein voor de BMW Motorrad International GS Trophy van 4 tot 10 september 2022 in Albanië, en stelden in totaal 57 deelnemers volledig op de proef.

Maar Namibië zal GS-rijders met totaal andere omstandigheden confronteren, zoals Dr. Ralf Rodepeter, Head of Brand Management BMW Motorrad, uitlegt: “Na Tunesië, Zuid-Afrika, Patagonië, Canada, Thailand, Mongolië, Nieuw-Zeeland en recentelijk Albanië, werd BMW Motorrad weer op zoek naar perfect GS-terrein – en vond het in het prachtige land Namibië. Talloze offroad-kilometers met uitdagende routeprofielen door prachtige landschappen met fascinerende flora en fauna zorgen opnieuw voor een spannende GS Trophy.”

Over Namibië:
Namibië ligt aan de Atlantische kust en grenst in het zuiden en zuidoosten aan Zuid-Afrika, in het oosten aan Botswana en in het noorden aan Angola. Sinds 1990 is de staat een semi-presidentiële republiek met stabiele politieke omstandigheden. In het zeer dunbevolkte land strekken de hooglanden in het binnenland met een gemiddelde hoogte van 1.700 meter zich uit tussen de twee woestijnen van de Kalahari in het oosten en de Namib in het westen – de laatste wordt beschouwd als de oudste woestijn ter wereld. In het gebied van de hoofdstad Windhoek, waar zo'n 300.000 inwoners wonen, reiken de hooglanden zelfs tot boven de 2.000 meter.

Het klimaat van Namibië is subtropisch continentaal en overwegend heet en droog. Er zijn echter aanzienlijke verschillen tussen de afzonderlijke regio's van het land. In beide woestijngebieden van de Namib en de Kalahari regent het doorgaans zelden, terwijl aan de Atlantische kust het hele jaar door een krachtige warme wind waait. In de zomermaanden december en januari kan de temperatuur oplopen tot 30 graden Celsius, en zelfs in de wintermaanden juli en augustus stijgt de thermometer tot 25 graden. In de winter kan vorst en soms zelfs sneeuwval worden verwacht in de binnenlandse hooglanden.

Namibië heeft een aantal nationale parken, wildparken en natuurreservaten, waarvan sommige op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, waaronder Sossusvlei National Park met zijn oranje zand dat meer dan vijf miljoen jaar oud is. Andere nationale parken zijn de Skeleton Coast, het Namib-Naukluft National Park en het Etosha National Park. Bovendien is de regio tussen de Namib-woestijn en de Atlantische Oceaan een van de gebieden met de beste klimatologische omstandigheden voor astronomische waarnemingen wereldwijd. Hier besteden enthousiaste astronomen hun aandacht aan de unieke nachtelijke hemel en sterrenkijken in speciaal gebouwde "astrocamps".

Auto's rijden aan de linkerkant van de weg in Namibië en het goed ontwikkelde Namibische wegennet beslaat in totaal zo'n 45.000 km. Alleen de hoofdwegen, enkele hoofdwegen en de belangrijkste binnenstedelijke wegen zijn echter geasfalteerd, terwijl ongeveer 80 procent van het wegennet bestaat uit onverharde wegen met een grindbodem – ideaal terrein voor de BMW Motorrad International GS Trophy 2024 .

Capital: Windhoek
Bevolking: ~ 2,3 miljoen
Grootte: 824.116 km²
Valuta: Namibische dollar (NAD)
Taal: Engels (officiële taal, Afrikaans, Duits en tal van andere) 

Over de BMW Motorrad International GS Trophy.
De BMW Motorrad International GS Trophy is een evenement dat de geest van de legendarische BMW Motorrad GS-modellen viert. Het omvat alles waar een BMW GS voor staat: rijplezier, avontuur en uitdaging. De BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namibia is de negende editie van het evenement. Eerdere edities werden gehouden in Zuidoost-Europa (Albanië) in 2022, Oceanië (Nieuw-Zeeland) in 2020, Centraal-Azië (Mongolië) in 2018, Zuidoost-Azië (Thailand) in 2016, Noord-Amerika (Canada) in 2014, Zuid-Amerika (Chili , Argentinië) in 2012, Zuid-Afrika (Zuid-Afrika, Swaziland, Mozambique) in 2010 en Noord-Afrika (Tunesië) in 2008. Aan het huidige evenement zullen 22 teams van over de hele wereld deelnemen met in totaal 60 renners. Andere betrokkenen zijn onder meer de marshals van de GS Trophy, vertegenwoordigers van de media, artsen,

De BMW Motorrad International GS Trophy is geen race: het is een teamcompetitie waarin een internationaal contingent offroad-enthousiastelingen het tegen elkaar opnemen in verschillende speciale tests. Het gaat niet allemaal alleen om motorrijden: vaardigheden en teamwerk zijn ook essentieel. Aangezien de deelnemers een groot deel van de tijd samen zijn en ook overnachten in bivakken, is dit een avontuur dat ook een gevoel van saamhorigheid bevordert. Mensen, culturen en motorrijders van over de hele wereld komen samen en het is niet ongebruikelijk dat er vriendschappen voor het leven worden gesloten.

Gebaseerd op de ervaring van eerdere GS Trophy-evenementen, zijn de meest succesvolle teams uiteindelijk die teams die blijk geven van een solide voorbereiding, uitstekend teamwerk en rijvaardigheid, terwijl ze tegelijkertijd veel plezier hebben en geweldige internationale kameraadschap ervaren.

Doe dan zeker mee aan de actie!
In volgende persberichten zal BMW Motorrad details geven over de GS-motorfietsen die zullen worden gebruikt en de uitrusting die deelnemers kunnen gebruiken om de uitdagingen aan te gaan, evenals meer informatie over de deelnemende landen en geselecteerde teams. BMW Motorrad biedt tijdens het evenement een multi-channel media-ervaring: details zullen te zijner tijd worden gepubliceerd. Het spectrum varieert van livestreams en up-to-date posts op sociale media tot regelmatige schriftelijke communicatie en professioneel gemaakte en bewerkte video-samenvattingen die dagelijks worden geproduceerd.  

Zie de speciale website gstrophy.com voor meer informatie over het evenement en de teams: 
https://www.bmw-motorrad.com/en/experience/stories/adventure/gs-trophy-2024.html

Onmiddellijk na de BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namibië biedt BMW Motorrad opnieuw "Follow the Trails"-tours aan: hiermee kunnen klanten in de voetsporen treden van de concurrentie op de originele GS Trophy-motorfietsen.