Uitgebreide wegenkaarten die speciaal ontworpen zijn voor autofabrikanten en gedetailleerde lokale en actuele informatie bieden over de wegen en de omgeving. Door Google HD Maps te gebruiken met lidar, camera’s en een sensorset in de Volvo EX90 en Polestar 3 wordt de omgeving van de auto tot in detail herkend en kunnen rijstrook- en lokalisatiegegevens worden opgehaald. Hiermee worden semi-autonome rijfuncties zoals rijstrookassistentie en de Pilot Assist-technologie van Volvo verrijkt.

HD Maps Animation
Deze animatie is bedoeld ter illustratie van de ontwikkelingsinspanningen van Volvo Cars voor Pilot Assist, de functie voor begeleid rijden, met ondersteuning van de HD-kaart van Google en input van de geavanceerde buitensensorset die bestaat uit een lidar, 5 radars en 8 camera's. De animatie is niet illustratief of indicatief voor de exacte mogelijkheden of toepassingen van Google's HD Maps.

VP en General Manager van Geo Automotive bij Google Jorgen Behrens: “De nieuwe Google HD Maps bouwen voort op onze lange geschiedenis van het in kaart brengen van de wereld. Deze wegenkaarten zijn speciaal ontworpen voor autofabrikanten en bieden gegevens die van cruciaal belang zijn voor de toekomstige generaties geassisteerde en autonome rijsystemen. We zijn dan ook verheugd om samen te werken met toonaangevende automerken als Volvo, om zo de veiligheid en het comfort van bestuurders te blijven verbeteren.”
Volvo-EX90-Google-HD-Maps-lv.jpg

“De integratie van Google HD Maps in onze toekomstige auto’s markeert de uitbreiding van onze strategische samenwerking met Google, één van de voorlopers op het gebied van technologie,” aldus Javier Varela, Chief Operating Officer and Deputy CEO van Volvo. “We kunnen nu omgevingsdata van HD Maps combineren met informatie verzameld door buitensensoren, lidar van Luminar en autonoom rijden-software van Zenseact. Zo bieden we bestuurders een aangenamere rijervaring en dragen we in de toekomst bij aan de verdere introductie van veilig, autonoom rijden."

Door gegevens van de Google HD-kaart te combineren met informatie afkomstig van onze buitensensoren, lidar van Luminar en software ontwikkeld door softwarebedrijf Zenseact voor geassisteerd rijden, willen we een meer voorspelbare, veilige en comfortabele rit creëren.

"Zenseact is er trots op om samen met Volvo Cars en Google te werken aan de implementatie van deze baanbrekende technologie voor geassisteerd en later autonoom rijden", zegt Ödgärd Andersson, Chief Executive Officer van Zenseact. "Het zal een belangrijke rol spelen in onze reis naar nul botsingen."

"De nieuwe HD-kaart van Google bouwt voort op onze lange geschiedenis van het in kaart brengen van de wereld en is speciaal ontworpen voor autofabrikanten. De kaart biedt uitgebreide gegevens over rijstrook en lokalisatie die van cruciaal belang zijn voor de volgende generatie ondersteunde en autonome rijsystemen", zegt Jorgen Behrens, VP en General Manager van Geo Automotive bij Google. "We zijn verheugd om te blijven samenwerken met toonaangevende automakers zoals Volvo om de veiligheid en het comfort van bestuurders overal te verbeteren."

In de toekomst zal Google's HD Maps ook de introductie van onze autonoom rijdende technologie ondersteunen in combinatie met onze sensorset bestaande uit een in het dak geïntegreerde lidar, radars, camera's en ultrasone sensoren, om het inzicht van de auto in zijn omgeving verder te verbeteren.

Over Zenseact
Wij zijn een softwarebedrijf dat een revolutie in de veiligheid van auto's teweeg wil brengen. Door het ontwerpen van de complete softwarestack voor autonoom rijden en geavanceerde rijhulpsystemen, van detectie tot activering, strijden wij om een einde te maken aan auto-ongelukken en de wegen veilig te maken voor iedereen. Zenseact is opgericht door Volvo Cars, en de teams van meer dan 500 ontwikkelaars en ingenieurs zijn gevestigd in Göteborg, Zweden, en Shanghai, China.