De motorfietsen werden gepresenteerd tijdens een persconferentie door Ducati CEO Claudio Domenicali, samen met Pecco Bagnaia en Álvaro Bautista, en bleken onmiddellijk een succes, met veel Ducatisti die hun collectie wilden verrijken met beide Panigale V4 2022 World Champion Replica motorfietsen. Het duurde slechts een paar dagen om de beschikbare exemplaren van de gelimiteerde serie volledig uit te verkopen.

Francesco Milicia, VP Global Sales & After Sales Ducati : "2022 is een ongelooflijk jaar geweest voor Ducati, zowel op het circuit als in de markt, en bevestigt de integratie en continue overdracht van technologie en expertise tussen productie en racen die ongeëvenaard is in de wereld van motorrijden. Het leek ons de beste manier om de successen van 2022 te delen met de meest gepassioneerde Ducatisti door hen te voorzien van exclusieve, genummerde motorfietsen, individueel gesigneerd door Pecco en Álvaro. In deze tijd, waarin ons merk zo solide is als altijd en geprojecteerd is op de toekomst, wilden we ook een eerbetoon brengen aan onze geschiedenis, door met beide replica's de oprichting van Ducati in herinnering te brengen, die teruggaat naar het jaar 1926".

De twee speciale series, gebaseerd op de Panigale V4 S, zijn voorzien van de liveries van Pecco Bagnaia #63 en Álvaro Bautista #19. Elk model in de serie wordt in origineel op de tank gesigneerd door de rijder, waarna de handtekening wordt beschermd door een laag blanke lak. De twee motorfietsen worden geproduceerd in een gelimiteerde genummerde serie van 260, waarmee het geboortejaar van Ducati, 1926, wordt gevierd.

De Panigale V4 2022 World Champion Replica wordt alleen aangeboden in de configuratie met één zitplaats, verrijkt met de modelnaam, het progressieve nummer en het racenummer die op de kroonplaat zijn gelaserd. De technische uitrusting wordt uitgebreid met onderdelen als de droge koppeling, de straatlegale Akrapovič-demper, Brembo Stylema® R-remklauwen met MCS-pomp, de in billet aluminium uitgevoerde Rizoma-voetsteunen en raceplexiglas. Er zijn verschillende koolstofvezel onderdelen: het hitteschild voor de achterste uitlaatspruitstukken, de afdekking van de dynamo, de voor- en achterspatborden, de remspruitstukken, de afdekking die de enkelzijdige achterbrug beschermt. De serie gewijd aan Álvaro Bautista #19 heeft een tank van geborsteld aluminium, zoals op de meer geavanceerde versies van de Panigale V4.

Wie de prestaties van deze twee motorfietsen op het circuit wil benutten, kan ervoor kiezen om de meegeleverde extra accessoires te monteren, zoals het open koppelingsdeksel van koolstofvezel, de kits voor het verwijderen van de nummerplaathouder en spiegels en de brandstoftankdop van billet aluminium. Elke motor wordt geleverd in een verpakkingskist met speciale graphics en wordt geleverd met een certificaat van echtheid, een gepersonaliseerde motorhoes en het Ducati Data Analyser+ data-acquisitiesysteem.