De beroepschauffeurs die meer dan een miljoen kilometer aflegden met hun Mercedes-Benz truck werden op het podium onthaald en getrakteerd op een lekker ontbijtje. Eric Brok, CEO bij Daimler Truck Nederland vertelt: "Elk jaar rijden weer tientallen chauffeurs hun Mercedes-Benz truck door de magische grens van 1.000.000 kilometer heen. Zo’n mijlpaal is belangrijk om bij stil te staan: dit zijn overduidelijke ambassadeurs voor de kwaliteit van ons merk." 

Het speciale ontbijt om chauffeurs te huldigen die de belangrijke mijlpaal hebben bereikt vond plaats op zondagochtend 11 december in de Brabanthallen. Daar was op dat moment het Mega Trucks Festival gaande. Het was een enthousiaste groep van zeer ervaren, betrokken chauffeurs. Er werden anekdotes met elkaar opgehaald en er werd uitgebreid gesproken over het mooie beroep. Wat opviel is dat al deze chauffeurs hun truck op een andere manier gebruiken, maar dat alle heren hart hebben voor het merk Mercedes-Benz. Ze vinden het product mooi en voelen zich, dus ook na zoveel kilometers, goed achter het stuur met de ster in het midden. 
Mercedes-benz-kilometer-miljonairs-megatrucksfestival-22-Actros-lv.jpg

Door de 1 miljoen-grens
Een van de aanwezige kilometermiljonairs was Joep Groen, jarenlang chauffeur voor Simon Loos. In zijn carrière zat hij vele miljoenen kilometers achter het stuur van verschillende trucks van Mercedes-Benz. 

Gerrit Vellekoop, chauffeur bij containervervoerder D.V.K. Transport b.v. uit Maasdijk, moest iets langer wachten op de levering van zijn nieuwe truck, maar waar de meeste chauffeurs zouden staan te springen om hun nieuwe truck, was Gerrit hier eigenlijk wel blij om; zo kon hij zijn huidige truck mooi door de 1 miljoen-grens sturen. 

Dubbele kilometermiljonair
Er was dit jaar ook een chauffeur die nóg iets bewonderenswaardige prestatie had neergezet. Roland van den Bogaart van Beks Transport in Leende reed namelijk in de afgelopen jaren maar liefst 2 miljoen kilometer met zijn Mercedes-Benz Axor. Dit is een treffende illustratie voor de kwaliteit van Mercedes-Benz trucks.