Het gaat om een luxueuze performance sedan in het E-segment, de vierdeurs BYD HAN. Er worden in Nederland twee varianten van de HAN gelanceerd, voorzien van een zeer royale standaarduitrusting: de BYD HAN AWD Executive en de BYD HAN AWD Emerald Edition.*) 

Eerder dit jaar kwam BYD met de succesvolle C-segment SUV: de BYD ATTO 3 (vanaf 42.998 euro). Daarnaast is de BYD TANG SUV verkrijgbaar. Deze elektrische E-segment SUV biedt plaats aan 7 personen, beschikt over All-Wheel Drive (AWD) en een 86,4 kWh Blade Battery. De TANG accelereert in 4,6 seconden naar 100 km/u en heeft een WLTP range van 400 km en een consumentenprijs van 73.300 euro.

BYD HAN – ultieme AWD high-performance sedan
De slanke, aerodynamisch efficiënte en sportieve BYD HAN sedan is het vlaggenschip van BYD's high-performance elektrische line-up. De BYD HAN levert baanbrekende state-of-the-art technologie en uitzonderlijke verfijning en biedt opwindende prestaties dankzij de revolutionaire dubbele elektromotoren en de BYD Blade Battery. In Nederland worden de BYD HAN AWD Executive en de BYD HAN AWD Emerald Edition gelanceerd.*) 
BYD-HAN-22-lzij.jpg

Design esthetiek uit oost en west
De BYD HAN is vormgegeven door Design Director Wolfgang Egger en past de designtaal Dragon Face van BYD toe – een richting die is geïnspireerd op duizenden jaren Chinese cultuur en waarin het beste van oosterse en westerse design esthetiek wordt gecombineerd. 

Prestigieuze designprijs ‘iF Design Award’
De styling is vernoemd naar de beroemde Chinese Han-dynastie en heeft in 2021 de wereldberoemde, prestigieuze designprijs ‘iF Design Award’ gewonnen. Wolfgang Egger: "Het BYD-design is expressief en emotioneel, maar ook strak en relevant. Bij het ontwerpen van de BYD HAN lieten we ons enerzijds inspireren door het drakengezicht – een sterk karakter in de Chinese cultuur – en anderzijds door de schoonheid van een Europese sportwagen. Verder streefden we naar een strak, 3D-achtig gevoel met een klassiek randje.” 

Lage luchtweerstand, hoge WLTP range
Met een lage motorkap en verhoogde spatborden is de vorm van de HAN ook geoptimaliseerd voor aerodynamische efficiëntie. De slanke, taps toelopende carrosseriecontouren van de HAN, de vlakke portiergrepen en het dynamische silhouet zorgen voor een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,233 cd, wat onder meer bijdraagt aan de indrukwekkende WLTP range van 521 km. 

Proporties
Geprononceerde kristallen LED-streamers, privacyglas achter, LED-verlichting over de hele breedte en 19-inch lichtmetalen wielen benadrukken de sportieve aspiraties van de BYD HAN. Met zijn 4.995 mm lengte en 1.910 mm breedte heeft de BYD HAN een enigszins agressieve houding, mede door de laaggeplaatste BYD Blade Battery, wat bovendien een ruim interieur oplevert. 

In luxe ondergedompeld
In het interieur van de BYD HAN is veel aandacht besteed aan details voor een echt weelderig en premium gevoel. De luxe stoelen zijn gemaakt van zacht geperforeerd nappaleer, compleet met elektrische verstelling en geheugenfuncties. ‘Diamantgestikt’ leder siert de portieren en contrasterend zwart leder op het dashboard en de deurpanelen. Zowel de voor- als de achterbank zijn verwarmd en geventileerd voor extra comfort, terwijl de achterpassagiers kunnen genieten van een luxe gevoel met de elektrische relaxfunctie. Achterpassagiers worden ook getrakteerd op hun eigen 7-inch 'mediapad' in de middenarmsteun, waarmee de temperatuur en de luchtstroom kunnen worden geregeld, het panoramisch schuifdak kan worden bediend en er kan worden gekozen uit 31 combinaties van sfeerverlichting. 
BYD-HAN-22-dash.jpg

Hout en aluminium
Het tactiele thema wordt voortgezet door het creatieve gebruik van verschillende materialen, waaronder echt hout en aluminium in het streven naar een natuurlijk evenwicht. Het panoramadak laat natuurlijk daglicht binnen waardoor het ruimtelijke gevoel in de cabine wordt versterkt, terwijl het ook bescherming biedt tegen ultraviolet licht en het geluidsniveau vermindert. Reizen wordt nog leuker door de uitzonderlijke geluidskwaliteit van het DynAudio Surround Sound System, dat in Denemarken is ontwikkeld en afgestemd en via 12 zorgvuldig gepositioneerde luidsprekers wordt weergegeven. 

Ultraveilige Blade Battery technology
De baanbrekende kobaltvrije BYD Blade Battery is een kernonderdeel van de volledig elektrische BYD HAN. Veiligheid, duurzaamheid en prestaties zijn de belangrijkste voordelen van het baanbrekende ontwerp. Dankzij de innovatieve constructie is de Blade Battery bestand tegen de de spijkerpenetratietest (Nail Penetration Test). De 85,4 kWh batterij maakt gebruik van lithium-ijzer-fosfaat (LFP) als kathodemateriaal, dat een veel hoger veiligheidsniveau biedt dan conventionele lithium-ion-batterijen. LFP heeft een uitstekende thermische stabiliteit. De BYD Blade Battery is ultra veilig en duurzaam en levert compromisloze prestaties, met een hoge vermogensdichtheid en een ultralaag energieverbruik. BYD biedt 8 jaar garantie op de tractiebatterij of 160.000 km, SOH 70%. Dankzij de 120 kW DC-laadsnelheid kan de batterij van 30% tot 80% opladen in circa 30 minuten. 

Dubbele elektromotoren: 380 kW/517 pk
Een indrukwekkende acceleratie en een uitstekend reactievermogen zijn de belangrijkste kenmerken van de BYD HAN. De dubbele elektromotoren verzorgen de vierwielaandrijving (AWD) die zorgt voor een betere besturing en superieure tractie onder alle weersomstandigheden. Samen leveren ze een indrukwekkende 380 kW/517 pk voor een sprinttijd van 0-100 km/u in slechts 3,9 seconden. 

Remmen met Bosch en Brembo
Het remsysteem is al even indrukwekkend. De BYD HAN gebruikt het nieuwste intelligente geïntegreerde remsysteem van Bosch met de wereldberoemde Brembo-remklauwen. Dit zorgt voor een betere stabiliteit, een snel reactievermogen en een kortere remweg. 

Intelligente demping
Het DiSus-C Intelligent Suspension-systeem (2 modi) maakt gebruik van voertuigsensoren en variabele dempers om zich aan te passen aan het wegdek voor een comfortabeler rijgedrag. De keuze uit vier rijmodi verhoogt het rijplezier nog verder: Sport, Normaal, Economisch en Sneeuw, zodat de BYD HAN zich kan aanpassen aan verschillende wegdekcondities. 

BYD Connected Drive App
Het uitgebreide infotainmentpakket van de BYD HAN is ontworpen om de rij-ervaring verder verrijken. Het multimediasysteem heeft een 15,6-inch HD-scherm. Daarnaast is er een scala aan technologie en app-functies, waaronder de BYD Connected Drive App, waarmee bestuurders op afstand toegang hebben tot voertuiginformatie en ook belangrijke functies kunnen activeren, zoals het voorverwarmen van het interieur. 

Safety first
Met technologie als primaire focus heeft de HAN van BYD 4G-connectiviteit en beschikt de royale sedan over het DiPilot intelligent rijassistentiesysteem. Dit maakt de HAN tot BYD's meest intelligente en onderling verbonden rijervaring tot nu toe. De BYD Intelligent Driving Assistance biedt een schat aan elektronische hulpmiddelen voor veiliger reizen, waaronder dodehoekdetectie, Front Collision Warning, Automatic Emergency Braking, Rear Collision Warning, Rear Cross Traffic Alerts en Lane Change Assistance. 

Head Up Display
Er is ook een Head Up Display-systeem aan boord dat na activering informatie geeft zoals snelheid en waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, Bluetooth-telefoon, Lane Departure Warning en Adaptive Cruise Control. De BYD HAN beschikt ook over een 360-graden HD Surround View Camera die de best mogelijke informatie geeft bij het manoeuvreren in krappe ruimtes of bij het parkeren. De intelligente adaptieve cruise control helpt een veilige afstand tot de voorligger te bewaren en helpt bovendien de vermoeidheid van de bestuurder te voorkomen. 
BYD-HAN-22-la.jpg

Vehicle 2 Load
Voor nog meer functionaliteit zorgt de integratie van Vehicle 2 Load (V2L) technologie. Hiermee kan elektronische apparatuur aangesloten en gevoed worden door de HAN.