Jaguar vereenvoudigt niet alleen de line-up, maar tilt ook de uitrusting van de sportieve SUV naar een hoger niveau, onder meer met nog slimmer infotainment. Daarnaast krijgt de plug-in electric hybrid P400e een verbeterde accu met als resultaat 20 procent meer elektrisch rijbereik.

De Jaguar F-PACE P400e krijgt een groter lithium-ion accupakket, bestaande uit negen modules in plaats van acht. De capaciteit groeit daardoor naar 19,2 kWh. Dit vergroot de elektrische actieradius van 53 km tot maximaal 65 km (WLTP1): een toename van meer dan 20 procent. De grotere EV-range resulteert ook in een lagere gemiddelde CO2-uitstoot en een gunstiger brandstofverbruik, respectievelijk vanaf slechts 37 g/km en 1,6 l/100 km (WLTP1).

De aandrijflijn van de P400e heeft een systeemvermogen van 297 kW/404 pk en 640 Nm aan koppel. Dat resulteert in een acceleratie van 0-100 km/h in slechts 5,3 seconden. De P400e is een populaire motorvariant in de line-up van de F-PACE. Wereldwijd is een op de tien F-PACE-modellen een P400e. In landen als Nederland, waar geëlektrificeerde voertuigen het populairste zijn, kan dit aandeel oplopen tot wel 98 procent. De Jaguar F-PACE P400e is vanaf nu verkrijgbaar in meer markten dan voorheen, waaronder Japan en Singapore.

Jaguar vereenvoudigt wereldwijd de line-up van de F-PACE. De non-R-Dynamic-modellen zijn niet langer leverbaar, waardoor het aanbod voor de koper overzichtelijker wordt en Jaguar tegelijkertijd een rijkere uitrusting kan aanbieden.

Philip Koehn, Managing Director, Jaguar: “As we make progress to reimagine Jaguar to an all-electric luxury brand by 2025, we have been curating our existing products by offering richer and more desirable specifications. The first nameplate to receive this change was F-TYPE as we move towards 2023 and celebrate 75 years of Jaguar sports cars. We now move to F-PACE, an SUV that offers an unrivalled balance of ride, handling, refinement and luxury. By Increasing the range of the P400e plug-in electric hybrid by more than 20 per cent, it becomes an even more attractive combination of performance, efficiency and zero-tailpipe emissions driving capability, and that’s something we’re very proud of.”
Jaguar-F-PACE-24MY-22-rzij.jpg

Nieuwe wielen en details in hoogglans zwart
De R-Dynamic S-, SE- en HSE-modellen zijn uitgerust met respectievelijk 19-, 20- en 21-inch wielen, naar keuze met een Diamond Turned Finish of een afwerking in Black (allemaal optioneel verkrijgbaar met zelfdichtende banden). De Jaguar F-PACE 400 SPORT heeft nu 22-inch gesmede velgen in Style 1020, uitgevoerd Gloss Silver & Diamond Turned Finish met contrasterende inzetstukken. De naafdoppen zijn nu allemaal uitgevoerd in zwart en zilver in plaats van het vorige rood en zilver.

De zelfverzekerde, dynamische uitstraling van de F-PACE wordt nog verder versterkt met het Black Pack. Dat is voortaan standaard op alle uitvoeringen van de R-Dynamic SE tot en met de SVR. De buitenspiegelkappen, grille-omlijsting, de grille, de omlijstingen van de zijruiten, de powervents in de voorspatborden, de achterskirt en badges achter hebben allemaal een Gloss Black-afwerking. Een andere subtiele verandering is het R-Dynamic-embleem op de grille. Dit logo is nu eigentijds zwart en grijs in plaats van rood en groen.

Digital Driver Display standaard op R-Dynamic SE
Het luxueuze, ruime interieur biedt meer technologisch vernuft dan ooit. De R-Dynamic S is nu uitgerust met een nieuw Digital Driver Display, waarbij twee configuraties zijn te selecteren met keuze uit media of navigatie in het middenpaneel. Alle andere uitvoeringen zijn uitgerust met een Interactive Driver Display dat nog meer functies biedt. Een draadloze telefoonlader is standaard vanaf de R-Dynamic SE. Elk model in de F-PACE line-up heeft het snelle, intuïtieve Pivi Pro-infotainmentsysteem, dat naadloze connectivity biedt via draadloze Apple CarPlay®2, draadloze Android Auto™2, geïntegreerde Alexa-spraakbesturing3 en what3words-navigatie. Pivi Pro is – samen met andere systemen in de F-PACE – altijd up-to-date dankzij software-over-the-air updates.

Diverse aandrijflijnen
De Jaguar F-PACE line-up bestaat nu uit: R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE, 400 SPORT en SVR. De F-PACE SVR is de performance-SUV van Jaguar. Deze wordt uitsluitend aangedreven door een in eigen huis ontwikkelde 405 kW/550 pk sterke 5,0-liter V8 supercharged benzinemotor. Daarmee sprint de F-PACE SVR van 0-100 km/h in 4,0 seconden en bereikt hij een imposante topsnelheid van 286 km/h.

De motorvarianten zijn:

  • 297 kW/404 pk viercilinder benzine PHEV
  • 184 kW/250 pk viercilinder benzine
  • 120 kW/163 pk viercilinder diesel MHEV
  • 150 kW/204 pk viercilinder diesel MHEV
  • 221 kW/300 pk zescilinder diesel MHEV
  • 294 kW/400 pk zescilinder benzine MHEV
  • 405 kW/550 pk V8 benzine (SVR)


De productie van alle motoren voor de Jaguar F-PACE vindt plaats in het Engine Manufacturing Centre van Jaguar Land Rover in Wolverhampton, Verenigd Koninkrijk. Alle F-PACE-modellen beschikken over slimme vierwielaandrijving en een achttraps automaat. Naast luxe en verfijning bieden ze stuk voor stuk de ideale balans tussen prestaties, wendbaarheid en reactievermogen die bestuurders van een Jaguar verwachten.

De Jaguar F-PACE (modeljaar 2024) is beschikbaar vanaf € 87.973. De sportieve SUV is per direct te configureren op jaguar.nl.

1 Alle emissie- en verbruikscijfers zijn EU – WLTP (TEL) Combined. De cijfers zijn gebaseerd op officiële tests door de fabrikant, in overeenstemming met de EU-regelgeving. Cijfers dienen alleen ter vergelijking, cijfers kunnen in de praktijk afwijken. Verbruiks- en CO2-emissiecijfers kunnen variëren door rijstijl, omstandigheden, belasting, gemonteerde wielen, banden en accessoires.

2 Functies in de auto mogen alleen door bestuurders worden gebruikt als dat veilig kan. Bestuurders moeten ervoor zorgen dat ze te allen tijde de volledige controle over het voertuig hebben. Alleen beschikbaar in specifieke markten.

3 Amazon, Alexa, Amazon Music, Audible en alle gerelateerde merken zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of zijn dochterondernemingen. Bepaalde Alexa-functionaliteit is afhankelijk van smart home-technologie. Amazon werkt altijd het aantal mediastreamingproviders bij dat wordt ondersteund. De volgende providers zijn gecertificeerd voor gebruik: Spotify, TuneIn, Deezer, Amazon Music, Audible, Kindle, iHeartRadio en Pandora. Abonnement van 12 maanden vereist. Alleen beschikbaar in aangesloten markten. Het voertuig moet een Pivi Pro-infotainmentsysteem en een geldig Online Pack-abonnement hebben. De software moet worden bijgewerkt naar OS 3.0 of later om Alexa in te schakelen. Bestaande voertuigen hebben mogelijk meerdere updates nodig om naar OS3.0 te gaan en voor sommige eigenaren kan een bezoek aan een dealer nodig zijn. Voertuigsoftware moet worden bijgewerkt en 'geactiveerd' om Alexa in te schakelen. De gebruiker moet een geldige Amazon-account hebben.