21 foodservice bedrijven maken kans op een (categorie)prijs. Op 10 januari zullen deze bedrijven horen of ze een prijs in ontvangst mogen nemen. Deze uitreiking zal voor het eerst sinds de pandemie weer plaatsvinden op Horecava. De verkiezing is een initiatief van Q&A in samenwerking met Horecava en is dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd.

De prijzen worden dit jaar uitgereikt in de categorieën: Fastservice, Hotels & Vakantieparken, Klassieke Horeca, Marktkramen, Snackbars, Speciaalzaken, To Go en Warme Maaltijdbezorging. Consumenten beoordeelden de foodservice bedrijven op verschillende aspecten, waaronder de prijs en het assortiment. In totaal kwamen er meer dan 31.000 beoordelingen binnen.

Bekendmaking van de winnaars
In 2020, 2021 en 2022 was het niet mogelijk om de awards uit te reiken op het podium van Horecava. Afgelopen maart werd er daarom gekozen voor een feestelijke lunch bij het restaurant van Pierre Wind. Op 10 januari 2023 zal de uitreiking wel weer plaatsvinden op het podium van de Horecava. Chef-kok Pierre Wind zal wederom ondersteuning bieden tijdens deze uitreiking. Naast het uitreiken van de prijzen zal er ook nog extra aandacht besteed worden aan de toekomst van de Foodretail in Nederland.

De genomineerden
Tijdens de uitreiking zullen de genomineerden horen wie een prijs in ontvangst mag nemen. Bovendien wordt de overall winnaar van de ‘Foodservice Award’ bekend gemaakt. 

Categorieën: Genomineerden bedrijven:
Fastservice Burger King
Fastservice Domino’s Pizza
Fastservice Eazie
Fastservice McDonald’s
Fastservice Subway
Hotels & Vakantieparken CenterParcs
Hotels & Vakantieparken Fletcher Hotels
Hotels & Vakantieparken Landal vakantieparken
Hotels & Vakantieparken Van Der Valk
Klassieke horeca Anne&Max
Klassieke horeca De Beren
Klassieke horeca La Place
Marktkramen De Kaaskoning
Marktkramen t Stoepje
Snackbars FEBO
Snackbars Kwalitaria
Speciaalzaken Kippie
Speciaalzaken Zuivelhoeve
To Go AH To Go
To Go La Place
To Go Starbucks
Warme maaltijdbezorging Burger King
Warme maaltijdbezorging Domino’s Pizza
Warme maaltijdbezorging Eazie
Warme maaltijdbezorging Kwalitaria
Warme maaltijdbezorging New York Pizza