Het partnership is het resultaat van een gezamenlijke wens om grenzen te doorbreken en uiting te geven aan de unieke flair van beide merken. Beide zijn direct herkenbaar aan hun bijzondere persoonlijkheid en kenmerkende stijl. Maserati en Barbie hebben hun creativiteit gebundeld in een huzarenstukje van tijdloos design en lef, geïnspireerd door het Barbiecore-fenomeen. 

De onconventionele samenwerking uit zich in een ultra-limited edition Maserati Grecale, de nieuwste SUV van het Italiaanse merk. Het model maakt van de dagelijkse rijroutine iets bijzonders en is door Barbie uitverkoren als match voor haar veelzijdige levensstijl, waarin zakelijke meetings worden afgewisseld met glamoureuze events.
Barbie_Maserati_Grecale-22-dash.jpg

De Barbie Maserati Grecale - een ultra-limited Fuoriserie edition – wordt wereldwijd slechts in twee custom versies beschikbaar. Eén ervan is gisteravond onthuld als één van de 2022 Neiman Marcus Fantasy Gifts tijdens de holiday launch soirée van de retailer in luxeartikelen in Los Angeles. Voor deze exclusief voor de VS ontwikkelde special edition komt een deel van de verkoopprijs ten goede aan het Barbie Dream Gap Project*. Dit is een wereldwijde initiatief van het merk Barbie, dat samenwerkt met goede doelen om gelijke kansen te helpen bieden en barrières voor meisjes weg te nemen. Meer details over de tweede special edition worden in 2023 bekendgemaakt. 

Barbie’s Maserati Grecale is een heus kunstwerk, ontworpen met behulp van het Fuoriserie personalisatieprogramma van Maserati. Daarmee kunnen autoliefhebbers hun passie en creativiteit helemaal kwijt in de creatie van hun ultieme Italiaanse luxe auto, op basis van hun persoonlijke stijl en smaak. 
Barbie_Maserati_Grecale-22-la.jpg

Deze gedurfde Fuoriserie Maserati Grecale is een Trofeo-uitvoering die zorgt voor pure adrenaline dankzij zijn krachtige 530 pk sterke V6 Nettuno-motor. In goede Barbie-traditie beslaat de kenmerkende roze kleur nagenoeg elke centimeter van de droomauto en wordt het roze afgewisseld met fijne felgele lijnen, geïnspireerd door het autosport-erfgoed van Maserati. 

Het exterieur van de SUV – getooid met het Barbie-logo – is afgewerkt met een glinsterende toplaag die op een mooie zonnige dag een prachtig regenboog-effect weerspiegelt. Het stijlvolle zwarte interieur is uitgerust met volledig lederen bekleding voor de stoelen, het dashboard en de portieren – met roze sierstiksels – en hoofdsteunen die zijn voorzien van het ‘B’ embleem.