De preconditioning van de batterij, een functie die standaard is vanaf modeljaar 2023, is nu ook beschikbaar voor alle uitvoeringen van modeljaar 2022.

De Kia EV6 kan zijn batterij onder optimale omstandigheden in slechts 18 minuten van 10% tot 80% opladen, dankzij de ultrasnelle 800V-laadtechnologie. Bij lagere temperaturen kan dit langer duren. De preconditioning upgrade zorgt bij kouder weer dat de oplaadtijd met tot wel 50% kan worden verkort.

De upgrade omvat ook een aanpassing van het navigatiesysteem. Na de update kan de EV6 de batterij, indien zijn temperatuur lager is dan 21 graden en de resterende batterijcapaciteit groter is dan 24%, automatisch voorverwarmen wanneer de bestuurder een DC-snellader als bestemming in het navigatiesysteem instelt. De conditionering wordt automatisch gedeactiveerd wanneer de juiste batterijtemperatuur is bereikt.
Kia-wintertest-22-neus.jpg
Alexandre Papapetropoulos, Director Product and Pricing bij Kia Europe: “We zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze producten te verbeteren, waardoor nu alle EV6-rijders kunnen profiteren van snelle oplaadtijden bij koud weer - vooral handig nu de temperaturen gaan dalen.”

Kia Nederland raadt EV6-rijders -die geïnteresseerd zijn in deze upgrade- aan, om dit kenbaar te maken bij de Kia-dealer voorafgaand aan een regulier werkplaatsbezoek.