“HYVIA is een menselijk, technologisch en industrieel avontuur, dat snel beweegt sinds zijn ontstaan iets meer dan een jaar geleden en voor grote uitdagingen staat. Hier zijn we op Mondial de l’Auto, een belangrijke en toonaangevende internationale autobeurs, om trots de productieversie van onze waterstofaangedreven Renault Master Van H2-TECH te presenteren. Onze H2-bus is geproduceerd in Frankrijk en HYVIA is gestationeerd in Frankrijk. Het voertuig gaat nu de weg op in Europa. Twee weken geleden werd HYVIA erkend als één van de 10 confirmed projects in Frankrijk, onderdeel van het Important Project of Common European Interest. De waterstofrevolutie is gaande. In de context van een urgente energietransitie beginnen meer en meer strategische partners aan testfases met ons H2-voertuig. We gaan ook door met het neerzetten van ons H2 ecosysteem in onze HYVIA fabriek in Flins met het opschalen van de productie- en testlijn en de installaties van onze vier H2-tankstations. Onze eerste electrolyzer wordt ook geïnstalleerd. Gefeliciteerd HYVIA team!” David Holderbach, CEO HYVIA
Renault-Master-Van-H2-TECH-22-lzij.jpg

HYVIA onthult de productieversie van de Master Van H2-TECH die klaar is om de weg op te gaan en gemaakt wordt in Frankrijk
De grootste voordelen: geen uitstoot, 5 minuten tanktijd en 400 kilometer actieradius.
De Master Van H2-TECH is een grote bestelbus op waterstof met een laadvolume van 12m3, aangepast voor het transport van goederen en pakketten, die voldoet aan de eisen die professionals met intensief gebruik stellen. Hij is uitgerust met een 30 kW brandstofcel, een batterij van 33 kWh en tanks die 6,4 kg aan waterstof bevatten (4 tanks van 1.6 kg).
Een belangrijk voordeel van de bus: de hoogte van 1,80 meter in de laadruimte, die maakt dat je binnen kunt staan en zorgt voor een gemakkelijker afleveren van goederen en pakketten.
Renault-Master-Van-H2-TECH-22-maten.jpg
Op de stand staat de Master Van H2-TECH samen met een H2-tankstation en een prototype van een brandstofcel. Ook staat er een demonstratiemodel van de H2-brandstoftanks van FORVIA. Dit demonstratiemodel laat de integratie van de brandstoftanks in het voertuig zien. FORVIA is een strategische partner voor HYVIA en is eveneens onderdeel van het Important Project of Common European Interest.
Renault-Master-Van-H2-TECH-22-dash.jpg
De Master Van H2-TECH is gemaakt in Frankrijk: de voertuigproductie vindt plaats in de fabriek in Batilly, de productie en het testen van de brandstofcel in de HYVIA-fabriek in Flins en de integratie van de brandstofcel in Gretz -Armainvilliers bij Parijs.
Reserveringen voor 2023 is mogelijk op de nieuwe website van HYVIA www.hyvia.eu
Renault-Master-Van-H2-TECH-22-ra.jpg