Brandstofefficiëntie en rijplezier worden door vrachtwagenchauffeurs vaak gezien als twee tegenpolen. Simpel gezegd, je kunt ze niet allebei hebben. Maar met de brandstofbesparende innovaties van Volvo kunnen plezier en efficiëntie wel degelijk worden gecombineerd. Dit wordt geïllustreerd in de nieuwste animatiefilm van het bedrijf, waarin een liefdesverhaal tussen twee Volvo FH-trucks centraal staat.

De film belicht de productkenmerken van het zuinige I-Save-pakket, waaronder de turbocompoundmotor, I-Shift, I-See, I-Torque en een verbeterd aerodynamisch ontwerp - gedemonstreerd op een manier die u nog nooit eerder hebt gezien.
Volvo-FH-with-i-save-Love-Story-22-neuzen.jpg

Het I-Save-pakket werd in 2019 aan klanten geïntroduceerd en is sindsdien een verkoopsucces voor Volvo Trucks. De gecombineerde kenmerken ervan kunnen opstapelen to wel 13% verbetering in het brandstofverbruik.*

"We zijn erg trots op de I-Save-functies en met dit liefdesverhaal willen we die functies de aandacht geven die ze verdienen. Voor onze klanten staat I-Save inmiddels voor een uitstekend brandstofverbruik en geweldige rijeigenschappen. En -  de meeste Volvo FH-trucks die we vandaag de dag verkopen zijn uitgerust met I-Save", zegt Peter Franzén, Product Manager Engines bij Volvo Trucks.

De film werd opgenomen in Kroatië en alle realistische ritten werden uitgevoerd onder veilige omstandigheden in een afgesloten gebied.

*In vergelijking met het verbruik vóór de invoering van I-Save in 2019.