VinFast start ook de mogelijkheid om online een auto te reserveren, maakte de prijzen bekend voor zijn eerste twee EV-modellen - VF 8 en VF 9 - en kondigde aan dat het blockchain-technologieën zal toepassen om reserveringen, betalingen en, uiteindelijk, voertuigbezit te certificeren. VinFast is een van 's werelds eerste autofabrikanten die geavanceerde blockchain-technologie gebruikt voor klanten.
VinFast-VF-8-22-lv.jpg
VinFast-VF-9-22-lv.jpg

Na het Amerikaanse debuut van Vinfast op de autotentoonstelling van Los Angeles, zet het merk belangrijke stappen in de richting van een duurzame toekomst van mobiliteit, aangezien het aankondigt tegen eind 2022 te stoppen met de productie van voertuigen met interne verbrandingsmotoren (ICE). VinFast zal zijn R&D-inspanningen richten op volledig elektrische aandrijflijnen voor zijn voertuigen. Deze stap maakt VinFast een van 's werelds eerste autobedrijven die in minder dan een jaar overstapt naar een volledig elektrische line-up, waarmee het zijn leidende positie in de wereldwijde EV-revolutie bevestigt.
VinFast-VF-8-22-lzij.jpg
VinFast-VF-9-22-lzij.jpg

Naast de toewijding om fabrikant van alleen elektrische auto’s te worden, lanceerde VinFast officieel een reeks EV’s. Drie modellen debuteerden in het ABC-segment: VF 5 (A-segment), VF 6 (B-segment) en VF 7 (C-segment). Twee modellen, de VF e35 en de VF e36 in het D- en E-segment (geïntroduceerd op de autotentoonstelling van LA 2021), worden omgedoopt tot VF 8 en VF 9. Het verwijderen van het voorvoegsel ‘e’ (van elektrisch) in de typeaanduiding bevestigt de consistente en volledige focus van het bedrijf op elektrificatie.
VinFast-VF-5-22-rv.jpg
VinFast-VF-6-22-rv.jpg
VinFast-VF-7-22-rv.jpg

De vijf EV’s, met een onderscheidend en modern exterieur, zijn ontworpen door de bekende Italiaanse designbureaus Pininfarina en Torino Design. 

De VF 8- en VF 9-modellen zullen worden uitgerust met autonoom rijden van niveau 2+ voor de Eco- en Plus-versies en niveaus 3 - 4 voor Premium-versies. Deze modellen zullen ook slimme functies hebben, waaronder Smart Home, Mobile Office, In-car Shopping, In-car Entertainment en vele andere handige, geavanceerde functies die van elke trip een boeiende reis maken en uitermate praktische zijn in het dagelijkse leven.
VinFast-VF-8-22-achter.jpg
VinFast-VF-9-22-la.jpg

“VinFast voorziet een duurzame toekomst voor mens en planeet door groene, schone en veilige mobiliteit. Dit is een toekomst die is gebouwd op intelligente services, een uitstekende klantervaring en een verantwoordelijkheid voor de planeet en toekomstige generaties. VinFast zet zich in voor innovatief voertuigontwerp, kwaliteit en technologie, samen met een uitstekende klantenservice. We streven zelfs naar hogere doelen - een van de toonaangevende fabrikanten van elektrische voertuigen ter wereld zijn en tegelijkertijd onze klanten inspireren om samen de handen ineen te slaan in de elektrische voertuigrevolutie, om zo een ​​duurzame toekomst voor iedereen te creëren", aldus mevrouw Le Thi Thu Thuy, Vingroup Vicevoorzitter en VinFast Global CEO.
VinFast-VF-5-22-rzij.jpg
VinFast-VF-6-22-rzij.jpg

Op VinFast Global EV Day op de CES 2022 kondigde het bedrijf ook officieel aan dat elke VinFast EV wordt geleverd met een garantie van 10 jaar of 200.000 km (wat het eerst komt), en kondigde het merk de verkoopprijzen en een baanbrekende reserveringscampagne aan voor de VF 8 e-SUV en de VF 9 e-SUV voor de VS, Europa en Vietnam.

In Nederland beginnen de prijzen bij € 44.650,- voor de VF 8 en € 59.650,- voor de VF 9. De prijzen zijn inclusief btw en een innovatief batterijverhuurprogramma dat klanten twee abonnementen biedt: "Flexibel" (een minimum abonnementsbedrag 500 km per maand, met extra kosten voor meegereden kilometer) en “Fixed” (onbeperkte actieradius). De totale maandelijkse kosten voor het rijden met VinFast EV's liggen dicht bij de kosten van een auto met benzinemotor. Bovendien dekt VinFast alle kosten voor batterijonderhoud en vervangt het de gebruikte batterijen van de eigenaar gratis wanneer de laad- en ontlaadcapaciteit onder de 70% daalt.

Het reserveringsportaal is op 6 januari geopend voor Amerikaanse, Vietnamese en Europese klanten en sluit op 6 april 2022. Tijdens deze periode zullen klanten die een reservering plaatsen automatisch deelnemen aan een exclusief lidmaatschapsprogramma: VinFirst – ‘Pioneer’s Gratitude to Pioneers’.

In Europa kunnen VinFast-klanten een reservering plaatsen voor € 150,-, die desgewenst volledig terugbetaald wordt. Het plaatsen van een reservering geeft klanten recht op een e-voucher van € 2.500,- voor de VF 8 en een van € 4.200,- voor de VF 9, een gratis draagbare oplader en een gratis luxe vakantie in Vietnam (exclusief vliegticket). Leden krijgen namens hen ook een boom geplant als onderdeel van het Phu Quoc National Forest Protection Project.

Met VinFast's toepassing van blockchain-technologie ontvangen reserveringshouders een VinFirst NFT (non-fungible token) die hun lidmaatschap als pionier in VinFirst certificeert. De voordelen voor VinFirst-leden worden rechtstreeks overgezet naar hun blockchain-portemonnee op basis van hun VinFirst NFT, zodat klanten hun voordelen gemakkelijk en transparant kunnen verifiëren en over toekomstige voordelen en diensten kunnen beschikken.

"We hopen dat ons exclusieve programma, VinFirst – 'Pioneer's Gratitude to Pioneers', zal worden gezien als een zinvol geschenk voor onze eerste klanten aan het begin van een nieuw, opwindend jaar en het begin van een slimme en duurzame toekomst van mobiliteit voor alle mensen", voegde mevrouw Le Thi Thu Thuy eraan toe.

"De klantgerichte filosofie van VinFast maakt dat wij hoogwaardige producten leveren met redelijke prijzen en uitstekende diensten, evenals het aanbieden van oplossingen die wereldwijde klanten inspireren."
VinFast-VF-7-22-ra.jpg

Reserveren kan bij:https://vinfastauto.eu/nl/reserveringen