Het strand werd wegens bescherming van de natuur in 2018 gesloten. De sluiting heeft Maya Bay goed gedaan. Er is nieuw koraal geplant en de bezoekersfaciliteiten zijn verbeterd. Het beroemde strand is volgens de Thaise milieuminister Varawut Silpa-Archa in perfecte staat om weer heropend te worden.
Thailand Maya Bay

Bezoek aan Maya Bay
Maya Bay ligt op Koh Phi Phi Leh, het kleinere broertje van Koh Phi Phi. Om het strand te bereiken zijn er wel een paar restricties waar toeristen rekening mee moeten houden. Ter bescherming van de natuur. De nieuwe richtlijnen voor het bezoeken van Maya Bay omvatten:

Motorboten mogen niet meer rechtstreeks de baai in. In plaats daarvan zullen alle boten moeten ankeren in een andere baai aan de andere kant van het eiland.
Er mogen slechts 8 speedboten tegelijk ankeren.
Toeristen mogen Maya Bay in totaal een uur bezoeken.
Tussen 10.00 en 16.00 uur worden er elk uur maximaal 300 bezoekers toegelaten.

Thailand weer open voor toeristen
Thailand logoAfgelopen maand werd het geweldige nieuws aangekondigd dat volledige gevaccineerde reizigers quarantaine vrij mogen reizen door Thailand. Dat het beroemde Maya Bay nu ook nog open gaat maakt het reizen naar Thailand nog aantrekkelijker. Op dit moment is het voor Thaise begrippen rustiger dan normaal, waardoor je Thailand in haar puurste vorm zult beleven. Maya Bay is daarom nu nog exclusiever en bijzonder om te bezichtigen.