Een programma waarin deelnemers kunnen strijden om één van de 120 plaatsen aan de start bij de YZ bLU cRU SuperFinale, die in 2022 zal plaatsvinden tijdens de laatste ronde van het FIM Wereldkampioenschap Motorcross.
Yamaha bLUcRU Superfinale 21 neuzen

Naast deze unieke ervaring zal één rijder in elk van de YZ Cup-klassen in 2023 waardevolle ondersteuning krijgen van Yamaha Motor Europe.

Sinds 2015 is de YZ125 bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale het beste evenement voor jonge motorcrossers om hun weg te vinden in de professionele racewereld, een kans die in 2019 met succes werd uitgebreid voor YZ85- en YZ65-rijders.
Yamaha bLUcRU Superfinale 21 groep

Het YZ bLU cRU FIM Europe Cup-programma staat open voor coureurs die op een YZ125, YZ85 of YZ65 rijden in één van de officiële nationale kampioenschappen. Gedurende het seizoen kunnen coureurs bLU cRU-punten verzamelen. De beste 40 in elke klasse worden uitgenodigd om deel te nemen aan de bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale, die naar verwachting zal plaatsvinden tijdens de laatste ronde van het FIM Wereldkampioenschap Motorcross in 2022.
Yamaha bLUcRU Superfinale 21 winnaar

Tijdens de SuperFinale ontvangen de top drie rijders van elke klasse, samen met twee zorgvuldig geselecteerde wildcardrijders uit elke categorie, een uitnodiging voor de bLU cRU Masterclass, die aan het einde van het seizoen plaatsvindt.
Yamaha bLUcRU Superfinale 21 starten

De bLU cRU Masterclass is een evenement dat speciaal is ontworpen om jonge motorrijders een voorproefje te geven van wat de racewereld ze te bieden heeft. Dit is ook dé plek voor aspirant-rijders om deskundige lessen en advies te ontvangen van Yamaha Racing's bLU cRU-ambassadeurs. Aan het einde van de Masterclass, die drie dagen duurt, wordt één YZ125-rijder gekozen om deel te nemen aan een door Yamaha ondersteund EMX125-team waar hij of zij zal deelnemen aan het EMX125-kampioenschap in 2023, terwijl de YZ65- en YZ85-winnaars voor hun volgende seizoen extra ondersteuning van Yamaha zullen krijgen.
Voor coureurs die hun rijtechniek naar een hoger niveau willen tillen, is dit het moment om mee te doen. Volg de instructies op via de volgende link en meld je zo snel mogelijk aan. Inschrijven is mogelijk tot 28 februari 2022.

Klik hier om je aan te melden voor de 2022 YZ bLU cRU FIM Europe Cup.