Nextdoor kondigt de komst aan van Gratis Vondsten, waar iedereen kan zoeken en scrollen door gratis spullen in de buurt. Van een groene hoekbank en tien vierkante meter graszoden tot een tweedehands spelcomputer en een damesfiets, op Nextdoor Gratis Vondsten kunnen buren de spullen waar ze ooit zo van hielden aanbieden aan een breder publiek dan de straat. Michel Visser, Country Lead Nextdoor Nederland, zegt: “We willen meer Nederlanders aanmoedigen om spullen met elkaar te delen om op die manier producten een tweede leven te geven. Zie Gratis Vondsten als de vertrouwde schatkaart in de wijk. Niet alleen vind je zo nieuw leven voor tweedehands producten, ook help je buurtgenoten om op de kleintjes te letten. Bovendien zien we dat het saamhorigheidsgevoel in wijken er meer van gaat leven. Waarom iets weggooien als je een ander er blij mee kan maken? En waarom zou je iets nieuw kopen als je het ook van een buur kunt overnemen? Zo zorgen we er samen voor dat we minder grondstoffen gebruiken, onze uitstoot verlagen en dragen we bij aan een circulaire economie.”
Nextdoor Gratis Vondsten app 21 home

Bijna 40% van alle items op Nextdoor in Nederland wordt gratis aangeboden. En bijna de helft van de aangeboden spullen vindt binnen een maand een nieuwe eigenaar. Met de functie Gratis Vondsten kunnen buurtgenoten online door de gratis juweeltjes in de buurt struinen, een soort vrijmarkt het hele jaar door. Hiermee biedt Nextdoor ook niet-leden vanaf nu dus een interessante kennismaking met het platform. Huisinrichting is de populairste categorie op het platform, gevolgd door Tuin en Baby & Kinderspullen. Buren wisselen de meeste spullen met elkaar uit Arnhem en Nijmegen. Verder worden er veel spullen doorgegeven en hergebruikt in Breda, Utrecht en Haarlem.

Nextdoor ziet het als haar missie om een vriendelijkere wereld te creëren, waarin iedereen een buurt heeft om op te bouwen. Daar kan Henriëtte, een Nextdoor-gebruiker uit Utrecht, over meepraten: "Via Nextdoor heb ik al heel wat spullen en artikelen gekregen en weggegeven. Zo heb ik onlangs mijn oude Oral B tandenborstel weggegeven en een nietpistool; spullen die bij mij lagen weg te stoffen. Je maakt hier mensen heel blij mee en het levert jezelf een goed gevoel en heel af en toe een lekkere fles wijn, kop koffie en/of goed gesprek op!"
Nextdoor Gratis Vondsten app 21 3x

Nextdoor Gratis Vondsten is gratis te gebruiken en beschikbaar in heel Nederland. Bezoek Nextdoor.nl/gratisvondsten voor meer informatie of klik op de Gratis Vondsten-sectie in de Nextdoor-app.